Ajax kan vanavond tegen Sturm Graz goede zaken doen op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Uiteraard was de overwinning in Amsterdam al een goede stap, maar een overwinning in Graz zou ook erg mooi meegenomen zijn.

Directe concurrent

Oostenrijk is namelijk de directe concurrent van Nederland als het gaat om plek 11 op de ranglijst van de UEFA. Deze positie geeft namelijk recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. Als het Nederland lukt om de elfde plek te bemachtigen, betekent het dat de kampioen van 2020/2021 zich in principe weer rechtstreeks plaatst voor de Champions League.

5 ploegen

Op dit moment heeft Oostenrijk 25.250 punten, tegenover 24.133 voor Nederland. Een overwinning van Ajax levert 2 punten op, maar die wordt gedeeld door 5 omdat er 5 Nederlandse ploegen deelnemen aan Europees voetbal dit seizoen. De score wordt dan ook nog gemiddeld met de scores uit andere wedstrijden. Een overwinning van Ajax zorgt er dus voor dat Nederland heel langzaam dichter bij kruipt.

Vitesse en AZ

Voordeel is wel dat bij winst van Ajax meteen een Oostenrijkse ploeg is uitgeschakeld. Al is het ook goed mogelijk dat Vitesse en AZ na donderdag al uitgeschakeld zijn. In dat geval is Nederland eigenlijk nog steeds niets opgeschoten en wordt een rechtstreeks Champions League ticket in 2020/2021 ook weer een flinke uitdaging.

TV-tip: Zo kun je het duel Sturm Graz – Ajax kijken