Kenneth Perez vindt het vreemd dat Ajax, ondanks dat het veruit de rijkste club van Nederland is, niet dezelfde status heeft als Bayern München in de Bundesliga. Ajax werd sinds 2014 geen landskampioen meer en lijkt de titel ook dit seizoen te kunnen vergeten.

“Wat ik onbegrijpelijk vind is dat ze niet een veel grotere positie innemen in het voetbal”, zegt de commentator bij Natafelen met Kees. “Het is raar dat ze niet allang een positie als die van Bayern München hebben ingenomen. PSV en Feyenoord hebben financieel veel minder mogelijkheden. Of Keizer, De Boer, of Stam nou de trainer is. Ik vind het raar dat ze niet die positie innemen zodat ze ongenaakbaar zijn.”

Ook Leo Driessen denkt dat Ajax dit seizoen beter als verloren kan beschouwen. “Ajax is dit seizoen hoogst onberekenbaar en gaat van wedstrijd tot wedstrijd. Ik denk dat Ajax er verstandig aan doet om te vergeten dat ze kampioen moeten worden. Dan maar richten op de tweede plaats. Ajax is dit seizoen is niet de topclub waar je wat van mag verwachten. Ze doen er verstandig aan om dat voor dit seizoen maar te accepteren.”