Met een 2-0 overwinning in Amsterdam ging Ajax met een uitstekende uitgangspositie naar Graz. Dit mocht niet meer weggegeven worden en dat gebeurde dan ook niet.

Er werd door de Amsterdammers leuk gecombineerd en Hakim Ziyech en Dusan Tadic wisten elkaar met de ogen dicht te vinden. Het probleem van Ajax was echter hetzelfde als vorige week: de geboden kansen afmaken. Klaas Jan Huntelaar kreeg een paar flinke kansen en op het moment dat iedereen hem alweer afgeschreven had, maakte hij vlak voor rust dan toch de 0-1. Hij nam een voorzet aan op de borst en raakte de bal op het scheenbeen, maar wist toch te scoren.

Daarmee was het eigenlijk al wel gedaan, want Sturm Graz had 4 goals nodig om alsnog door te gaan. Maar er kwam toch nog een goaltje bij voor Ajax. Het was Dusan Tadic met zijn eerste goal in het wit-rood-wit. Op aangeven van Noussair Mazraoui tikte hij de bal keurig binnen. Het duel kabbelde vervolgens een beetje voort, maar 10 minuten voor tijd maakte Huntelaar er op om aangeven van invaller Max Wöber ook nog 0-3 van.

Een smetje was vlak voor tijd nog de 1-3. Die viel na een terugspeelbal van Matthijs de Ligt, die Andre Onana niet onder controle kreeg.

Next stop: Standard Luik op 7 augustus. Dus wie naar het uitduel wil: kijk je baas snel lief aan. Want 7 augustus is volgende week dinsdag al!

Ajax speelt uitduel bij Luik op 7 augustus, 14 augustus thuis