Ajax
Lasse Schöne

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord niet weten te winnen. Er werd aan beide kanten niet gescoord, iets waar vooral Ajax blij mee mocht zijn. De Rotterdammers speelden een stuk beter. Middelpunt van de aandacht was natuurlijk Kenneth Vermeer, die bij elk balcontact werd getrakteerd op een fluitconcert. De toon was gezet.

Beide ploegen begonnen gretig en fel aan de wedstrijd. De eerste kans kwam uiteindelijk voor Kazim. Feyenoord kreeg al na tien minuten meer grip op de wedstrijd en jaagde goed door op Ajax, dat erg slordig was in balbezit. De Rotterdammers kregen opnieuw een kans, ditmaal uit een corner. Ajax kon de bal niet wegwerken; Cillessen redde prachtig op een inzet van Kazim.

De Ajacieden wisten in de eerste 45 minuten niet in kansrijke positie te komen. Feyenoord ook niet, maar de bezoekers hadden wel het overwicht. Vijf minuten voor rust was er opnieuw een gevaarlijke corner. De bal kon maar niet weggewerkt worden. Boëtius leek te scoren, maar Milik redde wonderbaarlijk genoeg met het hoofd.

In de tweede helft speelde Ajax wat gretiger, maar beide partijen bleven slordig in de passing. Feyenoord kreeg nog een paar kansjes via Toornstra. Tijdens de wedstrijd waren er over en weer veel kleine overtredinkjes, wat tot irritaties leidde. Ajax werd daardoor iets feller en kreeg zowaar een mogelijkheid.

Tien minuten voor tijd kwamen de Amsterdammers goed weg nadat Boëtius leek te scoren. Gelukkig voor Ajax was het nota bene Kazim die de bal van de achterlijn haalde. Ook Kishna kreeg korte tijd later een uitstekende kans, maar stuitte op Vermeer. In de slotfase waren er nog enkele hachelijke momenten en een grote kans voor Schöne, maar daar bleef het bij: 0-0. Ajax nieuws Ajax1.nl