Ajax heeft maandag via haar officiële kanalen wijzigingen in de Raad van Commissarissen aangekondigd. Deze wijzigingen zijn het gevolg van de recente veranderingen binnen de directie en de RvC. Door de voorgenomen benoeming van Dolf Collee tot statutair directeur en directievoorzitter is er een vacature binnen de RvC ontstaan. Ook heeft RvC-voorzitter Hans Wijers bekendgemaakt te gaan vertrekken bij de club. Ajax voert momenteel nog gesprekken met mogelijke kandidaten voor beide vacatures. Na de gesprekken zullen de twee beoogde nieuwe leden worden voorgedragen.

Ook heeft Wijers gereageerd op zijn besluit om af te treden. “Bij mijn collega’s in de RvC is al langere tijd bekend dat ik tijd zou willen vrijmaken voor andere dingen. Ik wilde niet zomaar eruit stappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is. Met de reeds aangekondigde wijzigingen binnen de directie is dat een feit. De club staat er zakelijk en financieel gezien ook goed voor. We hebben met elkaar veel bereikt. Sportief gezien was het niet halen van de UEFA Champions League een domper, maar in de Eredivisie gaat het goed. De spelers in wie de club veel vertrouwen heeft, zowel in de A-selectie als bij de jeugd, hebben langlopende contracten. Ook dat is belangrijk.”

“De directie van Ajax gaat komend jaar geleid worden door Dolf Collee en daarna neemt Edwin van der Sar het stokje over,” vervolgt Wijers. “Samen met Jeroen Slop en Marc Overmars voeren zij de dagelijkse leiding van de club. Ik heb veel vertrouwen in deze directie, voor zowel de korte als de lange termijn. Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard de rol van voorzitter van mij over te willen nemen. Hij kent de club door en door en heeft daarnaast een schat aan internationale ervaring op bestuurlijk topniveau, dus ook dat is goed voor Ajax.”