De gemeente Amsterdam heeft Ajax toestemming gegeven om het huidige trainingscomplex te vernieuwen. Ajax heeft al plannen klaarliggen voor de bouw van een ministadion en ‘upgrades’ voor de trainingsfaciliteiten. In het ministadion zouden het vrouwenelftal en Jong Ajax hun wedstrijden kunnen spelen.

Om deze plannen werkelijkheid te laten worden, wil Ajax de grond van parkeerterrein P2 gebruiken. De gemeente heeft hier nu mee toegestemd, door het exclusieve ontwikkelingsrecht aan de club te geven. Daardoor kan Ajax verder naar de tekentafel. Toch kan het nog even duren voordat de plannen daadwerkelijk van de grond komen. Het terrein van P2 komt namelijk uiterlijk in 2026 beschikbaar.

Directeur Edwin van der Sar is erg blij met deze ontwikkelingen. “Met deze exclusiviteitsovereenkomst zet Ajax een nieuwe stap. Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in”, zo laat Van der Sar weten tegenover de officiĆ«le clubkanalen.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe dit nieuwe complex eruit komt te zien!

Plannen ‘De Nieuwe Toekomst’