Ajax heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League na een gelijkspel tegen FK Jablonec. Beide teams wisten niet te scoren en dat was voor Ajax genoeg voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. Ajax won het thuisduel tegen FK Jablonec namelijk met 1-0.

Ajax begon tegen Jablonec met dezelfde opstelling als de vorige wedstrijden. Al na vijf minuten ging Milik naar de grond in de zestien maar dit werd door de scheidsrechter gezien als schwalbe. De actie van de spits werd bestraft met een gele kaart. In de zestiende minuut ging ook Crnkic voor niks naar de grond en ontving net als Milik een gele kaart. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd was voor Jablonec in de 24e minuut toen Crnik op Cillessen afkwam. De doelman kwam goed uit zijn doel en hield de bal tegen. Nadat Bazoer met een tikje een Tsjechische aanval stopt en daarvoor geel krijgt diende de eerste echte kans van Ajax zich aan. Veltman stond bij een hoekschop vrij en kon de bal in het doel schieten. Hij raakte de bal echter niet goed waardoor de kans verkeken was. Jablonec kon even later de tweede gele kaart van de wedstrijd van hun kant bijschrijven. Gregus ging te hard in op Riedewald en kreeg de vierde prent van de wedstrijd te zien.

Viktor Fischer kwam in de tweede helft in het veld als vervanger van Daley Sinkgraven. Ajax zette het tempo van de eerste helft voort en creëerde vrij weinig. Pas in de 57e minuut gebeurde er weer wat noemenswaardigs. Jaïro Riedewald kreeg in de zestien de bal tegen zijn arm aan en Jablonec verdiende daardoor een strafschop. Aan Jasper Cillessen de taak om de bal te stoppen maar hij had hulp van de paal waardoor de Tsjechen de kans op een voorsprong verzuimde. Luttele seconden later kreeg Bazoer zijn tweede gele kaart na een tackle die hij te laat inzette. Twintig minuten voor tijd wisselde Frank de Boer: Ricardo Van Rhijn verving Arek Milik. Ondanks de defensieve wissel kreeg Ajax niet veel later een grote kans via een corner van Gudelj die uitkwam bij Dijks. De linksback gleed echter uit en kwam niet tot scoren. Ook Fischer kreeg een kans na een voorzet van El Ghazi maar stuitte op de keeper. Ook de keeper aan de andere kant zorgde ervoor dat er niet werd gescoord. Cillessen hield met een reflex een goal tegen. De laatste minuten begon Ajax met tijdrekken en daarvoor ging El Ghazi op de bon. De buitenspeler treuzelde volgens de scheids tijdens een hoekschop te lang en kreeg geel. In de blessuretijd kreeg Travnik nog een gele kaart, nadat hij El Ghazi opzichtig vasthield. Ajax nieuws Ajax1.nl