Mounir El Hamdaoui heeft verzuimd Ajax langs Roda JC te schieten. De Marokkaan kreeg in de slotfase vanaf elf meter de kans om het duel in Kerkrade te beslissen, maar stuitte op keeper Przemyslaw Tyton. Ajax kwam dankzij een sterk eerste half uur op een 0-2 voorsprong, maar liet die voorsprong uiteindelijk glippen: 2-2. Door de puntendeling staan de Amsterdammers nu vijf punten achter op koplopers PSV en FC Twente. 

Ajax had dertien minuten nodig om het uitverkochte Parkstad Limburg Stadion stil te krijgen. Een knappe steekbal van Christian Eriksen werd door Miralem Sulejmani met zijn zwakke rechterbeen binnen gestift.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Ajax domineren. Tyton was niet scherp bij een poging van Mounir El Hamdaoui, maar hoefde niet te vissen. Daley Blind bediende na een half uur spelen Siem de Jong met een prima voorzet. De spits kopte over.

De tweede treffer van de Amsterdammers kwam enigszins fortuinlijk tot stand. Siem de Jong zorgde koppend voor de 0-2, nadat een schot van Sulejmani van richting werd veranderd.

Roda, dat in de eerste helft weinig tegenstand bood, kwam wel terug in de wedstrijd. Willem Janssen bood Mads Junker een niet te missen kans. De Deen scoorde voor de tiende keer dit seizoen.

Na de rust golfde het spel heen en weer. Eerst kreeg Junker tijdens één aanval twee keer de kans om gelijk te maken. Even zo vaak was doelman Maarten Stekelenburg geklopt, maar bracht De Jong redding op de lijn. De aanvaller zorgde aan de andere kant bijna voor de 1-3, maar vond Tyton op zijn weg.

De laatste 25 minuten kwam Ajax er bijna niet meer aan te pas.Eyong Enoh hield met een ongelooflijke redding Roda nog van scoren af. Pa-Moudou Kah schoot hard richting bovenhoek, maar de Kameroener bracht koppend redding. De verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg kwam er uiteindelijk toch. Anouar Hadouir maakte de 2-2 met een fantastische vrije trap.

Drie minuten voor tijd kreeg Ajax alsnog de kan om te winnen in Limburg. Arnaud Sutchuin Djoum maakte hands in het zestienmetergebied. Tyton stopte de strafschop van El Hamdaoui.

Bron: Telegraaf