© Proshots

Ajax heeft zijn oog laten vallen op de 28-jarige aanvallende middenvelder van Hapoel Beer Sheva, Maor Buzaglo. De Amsterdammers zijn volgens het Israëlische Sport 5 zo geïnteresseerd in Buzaglo, dat het dit weekend nog een contract gaat voorschotelen aan de aanvallende middenvelder.

De Israëliër, 18 interlands en één goal voor zijn land, kan op meerdere posities uit de voeten. Mogelijk is Buzaglo een oude bekende van Bosz uit de tijd dat de Ajax-coach Maccabi Tel Aviv nog onder zijn hoede had. Volgens het Israëlische medium is er al een vertegenwoordiger van Ajax afgereisd voor een gesprek met het management van Buzaglo. Hapoel Beer Sheva zou volgens de geruchten minstens één miljoen euro vragen voor de diensten van de aanvallende middenvelder.

Buzaglo is geen onbekende in de BeNeLux. Zo kwam hij tussen 2011 en 2013 uit voor het Belgische Standard Luik waar hij één treffer maakte in 25 optredens. Het was ook meteen de enige buitenlandse club voor de Israëliër, die verder in eigen land nog uitkwam voor Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv.