Ajax hield zich de laatste twaalf maanden heel druk bezig met het langer vastleggen van jeugdspelers. Bijna maandelijks maakten de Amsterdammers melding van een profcontract voor een zelfopgeleid talent en donderdag zetten zelfs twee beloften hun handtekening. In navolging van Boban Lazic meldt de kampioen nu ook een verbintenis met Abdelmalek El Hasnaoui. De ‘all-round middenvelder’ doorliep liefst tien jaar lang de jeugdopleiding van de club.

Ajax heeft El Hasnaoui voor twee jaar aan zich gebonden en heeft daarnaast een optie bijgelicht voor twee extra seizoenen. “Dit is een schitterend moment”, zegt de achttienjarige El Hasnaoui, “een beloning voor keihard werken. Dit eerste contract is pas het begin maar je wel waar ik die tien jaar hard voor heb getraind. We zijn dit jaar kampioen geworden, hebben de NextGen-finale gehaald en goed gevoetbald.”

El Hasnaoui geeft hoog op van zijn club. “Ajax heeft de beste jeugdopleiding van Europa, misschien wel van de wereld”, merkt hij complimenteus op. Hij omschrijft zichzelf als een technische, behendige speler en probeert te leren van een drievoudig Gouden Bal-winnaar. “Lionel Messi is een van mijn voorbeelden”, zegt hij op de officiële website van Ajax.