Ajax verwacht op korte termijn een flink aantal talenten aan zich te binden. De Amsterdamse club gaat er vanuit snel rond te komen met de talentvolle aanvallers Lorenzo Ebecilio (19), Aras Özbiliz (20) en Geoffrey Castillion (19) die respectievelijk tot 2015, 2014 en 2013 kunnen bijtekenen, meldt het AD.

De contracten van Ebecilio en Castillion lopen na dit seizoen af, terwijl Ajax nog een optie van een jaar had op Özbiliz. Ajax gaat er vanuit dat Roly Bonevacia (19) en Rodney Sneijder (19), die momenteel bij de beloften in actie komen, hun handtekening zetten onder een verbintenis tot 2013.

Sneijder, het jongere broertje van Wesley, maakte tegen FC Utrecht al deel uit van de wedstrijdselectie, maar viel nog niet in. Dat deed Jody Lukoki, die vorige week zijn contract verlengde bij Ajax, wel in het duel met Feyenoord.

De Amsterdammers hopen ook Joël Veltman en Youri de Kamps snel vast te leggen. De twee tweedejaars A-junioren hebben een tweejarig contract aangeboden gekregen van de hoofdstedelingen.

Florian Jozefzoon, die vandaag twintig jaar wordt en de neef is van zangeres Pearl Jozefzoon, heeft de aanbieding om zijn contract met twee jaar te verlengen, naast zich neergelegd. De buitenspeler die zich deze week vanwege een blessure afmeldde bij Jong Oranje, wil eerst de ontwikkelingen rond het eerste elftal afwachten voordat hij ingaat op het aanbod.

Jozefzoon debuteerde dit seizoen onder trainer Martin Jol in de hoofdmacht maar raakte buiten beeld door een knieblessure. Dat hij vierde keus is aan de rechterkant, bestreed Frank de Boer. ,,Het is duidelijk dat Sulejmani eerste keus is en dat Özbiliz zich goed ontwikkelt. Maar dat Lukoki daar is ingevallen, zegt niet meteen dat Jozefzoon vierde keus is. Dat bepaal ik op het moment.”