Ajax heeft de finale van de UEFA Champions League misgelopen door met 2-3 te verliezen van Tottenham Hotspur. In de zesde minuut van de blessuretijd wist Moura te scoren.

Het Europese seizoen begon voor Ajax op 25 juli 2018. Ruim negen maanden later stond de returnwedstrijd van de halve finale van de UEFA Champions League op het programma. In een volledig uitverkochte Johan Cruijff ArenA werd er om 21:00 uur afgetrapt. Erik ten Hag begon met de ‘gebruikelijke’ Europese variant met Tadic in de spits. Er was alleen onzekerheid over wie er als rechtsback zou gaan spelen: Noussair Mazraoui of Joël Veltman. De keuze viel uiteindelijk op eerstgenoemde, omdat Ten Hag met voetballende backs wilde gaan spelen. Vlak voor de aftrap werd er toch nog een wijziging doorgevoerd. Kasper Dolberg verscheen aan de aftrap in plaats van de niet helemaal fitte David Neres.

Ajax begon zeer goed en had de controle over het duel. De Ajacieden kenden een droomstart. Ze creëerden een aantal kansen, waarvan die van Dusan Tadic het grootst was. Zijn schot werd via een Spurs-been licht getoucheerd en werd nog nét gekeerd door Lloris. De hoekschop werd door Matthijs de Ligt hard binnengekopt! Nog geen minuut later werd Spurs gevaarlijk via Son. De voorzet of het schot van de Koreaan ging tegen de paal. Spurs kreeg iets meer grip op Ajax en werd een aantal keer gevaarlijk. Ajax bleef echter goed overeind en was zelf ook zeer dreigend. Een schot van Tadic ging halverwege de eerste helft nog rakelings naast, maar even later legde de Serviër de bal goed af op Hakim Ziyech. De Marokkaanse international schoot fantastisch raak: 2-0! In het vervolg van de helft creëerden beide ploegen geen echte kansen meer.

Spurs begon de tweede helft met Llorente in plaats van Wanyama. De grootste kansen vlak na rust waren voor de bezoekers. Waarvan Onana één bal schitterend pakte. Tien minuten later rondde Lucas Moura een counter goed af, waarna de spanning terug kwam in de wedstrijd. Vier minuten later was het opnieuw raak. Na gerommel achterin strafte Lucas Moura het af en stond het ineens 2-2. Onana leek de bal te kunnen pakken maar via de doelman en Schöne kwam de bal terug voor de voeten van de Braziliaan, die uit de draai raak schoot. Een aantal minuten later beet Ajax meer van zich af. Een voorzet van Tadic kwam bij Ziyech die echt rakelings naast schoot. Ten Hag voerde tussendoor los van elkaar twee wissels door: Veltman en Sinkgraven kwamen er in voor Schöne en Dolberg. Ajax begon wat meer kansen te creëren, maar het lukte vooralsnog niet om de derde te maken. Tadic, De Ligt en Tagliafico waren dicht bij. Na een goede aanval was Ziyech ópnieuw heel erg dicht bij een treffer. Dit keer raakte hij de paal en was Ajax wederom héél erg dicht bij een doelpunt. Na een corner van de Spurs bleef de bal hangen voor het doel van Onana. De bal ging via de lat weer terug in het veld en werd vervolgens voor de lijn weg geramd door De Ligt. Niet veel later schoot Son hard naast. Twee minuten voor tijd kwam Lisandro Magallan binnen de lijnen voor de man die in Londen wist te scoren, Donny van de Beek. In een counter waren Tadic en De Jong levensgevaarlijk, maar er werd goed verdedigd door de Londenaren. Na een goede rush van Sinkgraven werd Ziyech gevaarlijk, maar het schot eindigde op de vuisten van Lloris. Het ongelofelijke gebeurde… Moura schoot uit de draai raak en maakte de 2-3. Waardoor Ajax op twee minuten voor de finale van de UEFA Champions League werd uitgeschakeld…