Deze week heeft Ajax zijn jaarcijfers van vorig seizoen gepubliceerd. Uit de cijfers blijkt dat de club een nettoverlies van 8.1 miljoen euro heeft geleden. Dit verlies is natuurlijk vooral te wijten aan de coronacrisis. Doordat er vorig seizoen geen wedstrijdkaarten verkocht konden worden, is de omzet met 37.1 miljoen euro gedaald ten opzichte van het seizoen 2019/2020. De omzet van de Amsterdammers bedraagt nu 125.2 miljoen.

Gelukkig heeft Ajax het verlies nog enigszins kunnen beperken. Vooral de verkoop van spelers heeft hierbij geholpen. Donny van de Beek, Sergiño Dest, Hakim Ziyech en Lassina Traoré zijn allen voor meer dan 10 miljoen euro vertrokken. Dit heeft de bankrekening van Ajax geen slecht gedaan. Ook hebben de goede sportieve resultaten van Ajax geleid tot meer inkomsten. Naast de winst van de landtitel en TOTO KNVB Beker, zorgde ook de deelname aan de Champions League voor het nodige prijzengeld.

Ajax publiceert dus rode cijfers, maar het had veel erger kunnen uitpakken. Hopelijk kan Marc Overmars volgend seizoen, mede door de terugkomst van de Ajax-supporters in het stadion, weer groene cijfers tonen.