Ajax heeft in de Europa Leaguewedstrijd tegen Molde FK met 1-1 gelijkgespeeld. De Noren kwamen in de achtste minuut op voorsprong via Hestad maar Ajax deed al snel wat terug via Viktor Fischer. Ajax kreeg vervolgens veel kansen maar verzuimde om de score uit te breiden.

Hoewel Ajax met twee mogelijkheden via Viktor Fischer begon was het Molde dat op voorsprong kwam. Een zwakke pass van Jaïro Riedewald leidde een counter in waaruit meteen de openingstreffer volgde: 1-0. Ajax ging gewoon verder en kreeg meteen kansen via Milik, El Ghazi en Bazoer, die de paal raakte. In de 18e minuut was het wel raak toen een schot van Fischer van richting werd veranderd: 1-1. Ook na de goal stapelde de kansen zich op. Fischer, Milik en El Ghazi kregen de mogelijkheid om Ajax op voorsprong te zetten maar slaagde daar niet in. Ajax was stukken beter dan Molde maar wist de score niet op te schroeven.

Ook na rust creëerde Ajax veel kansen maar het lukte de Amsterdammers niet om de score uit te bouwen. Het niveau zakte in de tweede helft wat terug en spelers als Milik, Klaassen en El Ghazi speelden slap. Zo kwamen veel passes van Klaassen niet aan en stond El Ghazi af en toe te slapen. Molde kwam in de 74e minuut dichtbij een tweede doelpunt toen Toivo vanuit een vrije trap op de paal schoot. De bal kwam met geluk terecht bij Cillessen die hem tussen zijn benen kon klemmen. In de resterende minuten kwam Molde iets beter in de wedstrijd maar ook Ajax kreeg nog kansen via El Ghazi en Fischer. Gescoord werd er echter niet meer en dus bleven de partijen steken op een gelijkspel. Ajax nieuws Ajax1.nl