Ajax heeft de wedstrijd tegen Roda JC met een ruime 6-0 gewonnen. Binnen zes minuten stond de score al op 2-0, in de 26e minuut viel ook de derde goal. In de tweede helft zorgden Fischer, Milik en Klaassen voor de eindstand: 6-0.

Ajax begon flitsend aan de wedstrijd. In de 4e en 5e minuut lag de bal in het Roda-doel en stond Ajax op een comfortabele voorsprong. Een corner werd op de paal gekopt door Joël Veltman waarna Viktor Fischer in de rebound raak schoot. Een minuut later was het Fischer die de assist gaf. Milik wist de bal makkelijk binnen te schieten. In de 26e minuut was het opnieuw raak. Een aanval via Fischer en Milik eindigde bij Davy Klaassen die de bal in een keer in het doel schoot. Na de drie doelpunten was Ajax meerdere malen dichtbij de 4-0, maar onder andere Anwar El Ghazi verprutste een aantal keer een grote kans. Kort voor rust kwam de grootste kans voor Roda JC. Cillessen voorkwam met een goede redding een tegengoal van Juric, die vrij op doel kon schieten.

In de tweede helft ging Ajax gewoon weer verder waar het gebleven was. Fischer, Veltman en El Ghazi waren meteen gevaarlijk maar de score werd niet uitgebreid. In de 61e minuut gebeurde dat wel. Een lange pass van Jaïro Riedewald kwam bij Arek Milik terecht die buitenspel ontliep. Via een actie achter zijn standbeen schoot hij de bal naar Fischer die voor zijn tweede van de avond tekende. El Ghazi had vervolgens twee keer de kans om de stand verder uit te breiden maar zag zijn schoten eindigen op de handen of voeten van keeper Van Leer. Een kwartier voor tijd mocht ook Milik tekenen voor zijn tweede van de avond. Hij schoot een vrije trap via een stuit in het doel waarbij de keeper er niet goed uitzag. Drie minuten voor tijd mocht ook Klaassen zijn tweede goal van de avond maken. Een hakje van Fischer kwam bij de aanvoerder die beheerst afrondde: 6-0. Ajax nieuws Ajax1.nl