Het was even wennen voor zowel fans als de media. Waar er de afgelopen weken louter positieve dingen over Ajax te melden waren, was het na de afgang in Eindhoven weer even ‘ouderwets azijnzeiken’. De spelers bakten er weinig van, Ten Hag blunderde opzichtig in zijn tactische plan en Edwin van der Sar en Overmars moeten zich nu toch serieus achter de oren krabben of de aanstelling van de huidige trainer wel zo’n goed idee is geweest.

psv Ajax

Laten we eerlijk zijn, na de flitsende wedstrijden tegen onder andere Standard Luik, Dynamo Kiev en Vitesse begonnen zelfs de grootste zwartkijkers onder de Ajax-fans toch een beetje te zweven en ook de spelers droomden misschien al stiekem over het juichend optillen van schalen en bekers.

Gelukkig was daar afgelopen zondag PSV om ons weer even met beide voeten op de grond te zetten. Gelukkig lieten Mark van Bommel en zijn mannen Ten Hag zien dat je tegen een opponent van dit kaliber die meer wil dan een puntje tegen Ajax, mét een kopsterke spits, niet met een centrum van De Jong en Blind kunt aankomen en gelukkig weten onze spelers inmiddels dat ze tegen dit soort tegenstanders uit een ander vaatje moeten tappen. Gelukkig is het seizoen pas net begonnen.

We mogen PSV dus wel op onze blote knietjes danken voor de wijze lessen waar we de komende acht maanden nog veel plezier van gaan hebben. Op 31 maart krijgen de Ajacieden de kans om aan PSV te laten zien wat ze geleerd hebben. Maar nu moet er eerst afgerekend worden met Te Werve. Laten we hopen dat Ten Hag & co waken voor onderschatting!

Column: Met een partner als De Telegraaf, heb je geen vijanden meer nodig