Waar Ajax 1 op trainingskamp gaat naar Oostenrijk, reist Ajax O18 zaterdag af naar Nyon. Daar wordt de UEFA Youth League verder gespeeld. Dinsdag 18 augustus neemt Ajax het in de kwartfinale op tegen FC Midtjylland, uit Denemarken.

John Heitinga neemt 23 spelers mee naar Frankrijk. Hij mist enkele ‘grote namen’ in zijn selectie. Brian Brobbey, Devyne Rensch, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor zijn namelijk met de ploeg van Erik ten Hag mee naar Oostenrijk. Sontje Hansen, die donderdag tegen FC Utrecht ook nog minuten maakte, gaat wel met Ajax O18 mee. Verder is Olivier Aertssen er voor het eerst bij. Hij speelde afgelopen seizoen nog voor Ajax O16 en tekende onlangs zijn eerste contract.

Ajax bereikte de kwartfinale nadat het als koploper eindigde in de groepsfase met 11 punten uit 6 duels. Vervolgens werd Atletico Madrid op De Toekomst verslagen na een bloedstollende penaltyserie. Daarin had doelman Daan Reiziger een heldenrol. Hij stopte 3 penalty’s en scoorde zelf de winnende voor Ajax.

Mocht Ajax FC Midtjylland verslaan, dan staat zaterdag om 15.00 de halve finale op het programma. De tegenstander is dan de winnaar van het duel tussen Dinamo Zagreb en Benfica. De finale wordt gespeeld op dinsdag 22 augustus om 18.00.

Selectie Ajax O18:

Daan Reiziger
Calvin Raatsie
Charlie Setford
Rio Hillen
OIivier Aertssen
Terrence Douglas
Steven van der Sloot
Nordin Musampa
Neraysho Kasanwirjo
Liam van Gelderen
Jenno Campagne
Youri Regeer
Enric Llansana
Max de Waal
Quinten Timber
Donny Warmerdam
Kristian Hlynsson
Jaymillio Pinas
Joël Ideho
Sontje Hansen
Tunahan Tasci
Ar’Jany Martha
Christian Rasmussen