Ajax heeft de wedstrijd tegen FC Groningen met 2-0 gewonnen. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft via een vrije trap van Nemanja Gudelj op voorsprong. Na een flink aantal kansen was het invaller Viktor Fischer die de score uiteindelijk wist te verdubbelen.

In de eerste minuten moesten beide ploegen nog even in het spel komen. Ajax kwam na een kwartier beter in de wedstrijd en kreeg na goed doorzetten van Tete een kopkans via Milik. De Poolse spits kreeg niet veel later opnieuw een kopkans maar Sergio Padt wist de bal knap tegen te houden. Nadat Bazoer onderuit werd gehaald kreeg Ajax een vrije trap die door Gudelj werd verzilverd. De Serviër krulde de bal zo in de rechterhoek dat Padt aan de grond genageld stond: 1-0. Enkele minuten later kon Jasper Cillessen voor het eerst een actie verrichten. De keeper hield een schot van Drost tegen na een fout van Riedewald. Goed voorbereidend werk van Tete zorgde er even later voor dat Younes in de mogelijkheid werd gesteld tot een schot maar zover kwam het niet. Vijf minuten later was Younes opnieuw gevaarlijk nadat hij een bal de zestien in stak op El Ghazi, die tevergeefs een strafschop claimde. Ook bij de laatste twee mogelijkheden voor Ajax speelde Younes een rol. Zo zorgde hij na een goede actie voor een hoekschop voor Ajax en lostte hij vlak voor rust een schot richting de korte hoek waarbij Padt echter in de weg lag.

Na een counter van Ajax via Bazoer en Klaassen was het Milik die aan het begin van de tweede helft de aandacht naar zich toe trok. Na twee mislukte schietkansen besloot hij het bij de derde poging opnieuw te proberen, waar hij hem beter op Younes had kunnen afleggen. Ook El Ghazi, die langs drie man snelde, en Younes kregen kansen om de score te verdubbelen maar verzuimden dit te doen. Viktor Fischer kwam in de 71e minuut in het veld en zorgde in de 80e minuut voor een verdubbeling van de stand. De Deen omspeelde twee man en wipte de bal over de keeper heen. Voor Fischer betekende dit zijn vierde goal in vijf wedstrijden. De laatste minuten gebeurde er vrij weinig en was Ajax zeker van een overwinning op de Groningers. Ajax nieuws Ajax1.nl