Ajax heeft vanavond in de eigen ArenA met moeite de volle winst gepakt. Net als afgelopen zondag tegen FC Utrecht (1-1) hadden de Amsterdammers het lastig. Enige verschil was dat Ajax dit keer wel de drie punten pakte.

In de beginfase van de wedstrijd nam Ajax het initiatief met goed verzorgd positiespel. Na vijftien minuten voetballen waren de mannen van Frank de Boer dan ook al tot twee grote scoringskansen gekomen. Groningen kwam daarbij nauwelijks van de eigen helft af. Na die periode maakte Groningen het Ajax steeds lastiger. De Amsterdammers kwamen minder aan voetballen toe en dus kreeg het thuisteam ook minder kansen. Toch opende Lasse Schöne na een half uur de score uit een strafschop. Scheidsrechter Gözübüyük kende de penalty toe nadat Botteghin een overtreding beging op Bojan, toen de Spanjaard het zestienmetergebied binnen dribbelde. Dit doelpunt gaf Ajax duidelijk een duw in de goede richting. In de vijf minuten na de goal kopte Klaassen op de lat, zag Bojan zijn inbreng van de lijn gehaald worden en trof Schöne de paal uit een vrije trap. Geheel tegen de verhoudingen in zorgde Kostic vlak voor rust voor de gelijkmaker met een indraaiend schot van buiten de zestien.

Kort na rust kregen beide ploegen kansen. Chery had namens Groningen de beste, hij raakte de lat uit een vrije trap. Langzamerhand kwam Ajax steeds meer in de problemen. Groningen werd sterker en Ajax wist niet om te gaan met de druk die de uitploeg opvoerde. Na een krappe zeventig minuten kreeg invaller Sightórsson nog wel een levensgrote kans. Hij schoot van dichtbij op de paal. Even daarna plaatste ook Groningen-invaller Zivkovic een bal op de lat. Het had er alle schijn van  dat Ajax genoegen moest gaan nemen met een punt. Tien minuten voor tijd was daar echter de reddende engel: Kolbeinn Sightórsson. Hij kopte de 2-1 voor Ajax binnen.

Ajax – FC Groningen: 2-1 (1-1)