Edson Álvarez vormde samen met Lisandro Martínez de afgelopen weken het verdedigende blok op het middenveld van Ajax. Kenneth Pérez is van mening dat de Mexicaan op die positie te weinig toevoegt, zo zegt hij bij Dit was het Weekend op FOX Sports.

“Ik geloof niet dat Álvarez een middenvelder is”, meent oud-middenvelder van Ajax. “Daar is-ie veel te houterig voor. Ik zag wat cijfers van hem, hij speelt de bal haast nooit naar voren. Hij speelde 3 van de 49 ballen vooruit. En wat moet een middenvelder van Ajax vooral doen? De spelers voorin aan het werk zetten.”

Pérez plaatst wel een kanttekening bij zijn eigen opmerking. “Hij is denk ik wel bruikbaar in de Champions League en de grote wedstrijden. In het begin van het seizoen was Ajax kwetsbaar op het middenveld, de ruimtes waren te groot. Daarom heeft Erik ten Hag gekozen voor die twee op het middenveld, en dat werkte. Maar gisteren was dat niet het geval, en ik zie niet dat hij comfortabel aan de bal is.”

Ronald de Boer stelt een andere oplossing voor. “Vroeger zeiden ze dat Hakim Ziyech niet meeverdedigt, maar zeker als rechtsbuiten verdedigt hij nu héél veel mee”, aldus De Boer. “Ik denk dat hij nu ook de longinhoud heeft om op het middenveld te staan. Je hebt natuurlijk ook nog David Neres. Die denkt ook: ik ben verdomme international bij Brazilië en ik zit gewoon op de bank. Je kan Ziyech ook op tien zetten, of gewoon op linkshalf naast Martínez als Donny van de Beek terug is.”