Ajax heeft de opening van het seizoen van vorige week bij AZ een passend vervolg gegeven. De spelers van trainer Frank de Boer hadden het zichzelf makkelijker kunnen maken, maar zonder groots voetbal wonnen de Amsterdammers uiteindelijk wel vrij eenvoudig met 3-0 van Willem II. Doelpunten werden gemaakt door Arek Milik en Anwar el Ghazi (2).

Eerste kans in de wedstrijd was binnen een paar minuten voor Ajax. Riechedly Bazoer probeerde de bal in de verre hoek te krullen na een afgeslagen vrije trap, maar doelman Kostas Lamprou bracht redding voor Willem II. Ajax bleef de aanvallende ploeg in de openingsfase en zette de bezoekers vroeg onder druk. Dat resulteerde in een schot van Davy Klaassen dat nog net door Funso Ojo kon worden geblokt en een poging van grote afstand van Jairo Riedewald werd ook door de Willem II doelman gepakt.

Na een periode van weinig noemenswaardige momenten op het veld was het volgende moment wel direct raak in het voordeel van Ajax. Een grote fout in de opbouw van Willem II gaf Ajax de mogelijkheid om snel richting het vijandelijke doel te gaan, en na een voorzet van Klaassen kon Arek Milik volledig vrijstaand inkoppen bij de tweede paal. 1-0. Een paar minuten later had Ajax de score al kunnen verdubbelen. Na een prachtige pass van Kenny Tete en een overstapje van Milik besloot Anwar el Ghazi het zelf te proberen, maar zijn poging kon nog net worden geblokt.

Ajax leek het wel prima te vinden richting de rust en daardoor kon Willem II zich af en toe in de richting van het doel van Cillessen meldden. Vlak voor rust leverde dat een levensgrote kans op voor de bezoekers. Stijn Wuytens stond vrij voor het doel en had de bal voor het inkoppen, de middenvelder deed dat echter zwak en zag zijn inzet op de bovenkant van de lat belandden waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, en ook het spelbeeld veranderde nauwelijks na rust. Ajax leek zich niet bovenmatig te willen inspannen, en Willem II leek aanvallend onmachtig. Toch werden de bezoekers als eerste gevaarlijk in de tweede helft toen Ajax-huurling Richairo Živković op weg naar het doel van Cillessen leek. Riedewald was echter op tijd weer terug en kon het schot van de spits blokkeren. Het niveau van Ajax leek steeds verder weg te zakken, en dat werd na een klein uur nog maar eens duidelijk. el Ghazi maaide volledig over de bal heen, en vervolgens kon Willem II over de linkerkant het hele veld oversteken en schoot de Sa uiteindelijk vanaf de rand van de zestien meter net over het Ajax doel.

Ajax werd na ruim twintig minuten in de tweede helft eindelijk weer eens gevaarlijk. Eerst schoot Sinkgraven na een mooie aanval op de vuisten van Lamprou en in de rebound trof el Ghazi in volledig vrijstaande positie de paal. In de daarop volgende aanval was het uiteindelijk wel raak. el Ghazi werd vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied, en haalde fraai uit in de bovenhoek. 2-0.

Nadat Lasse Schöne in de ploeg was gekomen voor aanvoerder Klaassen kreeg Ajax een volgende kans. Na een goede voorzet van Mitchell Dijks kon Milik net zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten, en zag zijn inzet uiteindelijk naast gaan. Václav Černý stond op dat moment al klaar langs de zijkant om de licht aangeslagen Bazoer te vervangen. De 17-jarige Tsjech maakte hiermee zijn officiële debuut voor Ajax. Ook Yaya Sanogo kreeg nog wat minuten van de Boer, de spits verving zijn collega spits Milik met nog een kleine tien minuten op de klok.

Veel gebeurde er in de slotfase niet meer, maar net als vorige week kon el Ghazi nog wel een tweede treffer op zijn naam zetten. Na een vlotlopende aanval werd de rechtsbuiten in stelling gebracht en met behulp van doelman Lamprou bepaalde hij daarme de eindstand net als vorige week op 3-0 voor de Amsterdammers.

Aankomende donderdag speelt Ajax voor een plaats in de groepsfase van de Europa League de eerste wedstrijd thuis, om 19:00 uur tegen FK Jablonec. Ajax nieuws Ajax1.nl