Ajax doet er goed aan om in het nieuwe seizoen, al dan niet tijdelijk, afscheid te nemen van Kasper Dolberg, zo denkt Arno Vermeulen. De Deen weet in de afgelopen twee seizoenen vooralsnog niet meer het niveau aan te tikken van het seizoen 2016/2017.

“Je jaagt op een schim. Je hebt het beeld voor ogen van een speler die twee jaar geleden hele mooie dingen laten zien, maar dit duurt te lang. Je kunt hier niet op blijven gokken”, aldus de NOS-commentator bij Studio Voetbal. “Daarom moet Ajax ook een goede spits kopen voor komend seizoen. Je kunt toch niet nóg een jaar blijven gokken dat de oude Dolberg een keer terugkomt? Ik zou Dolberg wegdoen of verhuren en een écht goede spits erbij halen.”

Tafelgenoot Rafael van der Vaart vult aan dat hij niet begrijpt dat Dolberg in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur ineens de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar kreeg. “Hij schijnt heel goed te trainen, dat schijnt niet normaal te zijn. Dan hoop je als trainer waarschijnlijk dat hij het ook een keer in de wedstrijd laat zien. Maar dat was absoluut niet het geval.”