Na afloop van het seizoen gaat de selectie van Ajax enkele dagen naar Curaçao. De ploeg reist van 17 tot en met 21 mei naar het eiland. Tijdens de reis zal de selectie meerdere projecten op het eiland bezoeken. Daarnaast speelt Ajax op 20 mei ook een oefenwedstrijd tegen het nationale elftal van Curaçao.

Ajax reist af naar Curaçao vanwege voetbal en talentontwikkeling. De club zal onder andere verschillende scholen en voetbalfaciliteiten bezoeken. Ook worden er voetbalclinics voor kinderen georganiseerd. Behalve de focus op voetbalontwikkeling, hangt aan deze trip ook een sponsorverplichting. Zo is Curaçao Tourist Board een sponsor van Ajax. Deze organisatie organiseert dan ook deze reis.

Tot slot speelt Ajax ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale elftal van Curaçao. De spelers van Ajax hebben dan natuurlijk niks meer om voor te spelen, maar het nationale elftal van Curaçao speelt in juni 2022 nog Nations League-wedstrijden. De wedstrijd tegen Ajax is dus een goede voorbereiding.