Precies een maand na de genadeloze 6-2 nederlaag was het tijd voor Ajax om weer af te reizen naar de Kuip. Dit keer voor de halve finale van de beker.

In de openingsfase was niet te zien dat Ajax zich wilde revancheren of iets goed te maken had. Allesbehalve zelfs, Feyenoord had het betere van het spel en ook de grooste kansen. Sam Larsson mocht een paar keer gevaarlijk ontsnappen en raakte zelfs de paal. Ook Robin van Persie kreeg een grote kans, maar Matthijs de Ligt gooide zich ervoor en wist de spits zo van scoren af te houden.

Halverwege de eerste helft leek Ajax wat beter in de wedstrijd te komen en ontstonden er kansjes, maar meer dan dat was het ook niet. Vlak voor rust was Ziyech heel dichtbij, maar hij zag zijn van richting veranderde schot via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen. Toch ging Ajax met een 0-1 voorsprong rusten. Op slag van rust kreeg Ajax een corner en wonder boven wonder leverde dat een keer een goal op: uitgerekend in zijn 100e duel in Ajax 1 was De Ligt weer eens trefzeker. Hij kopte uitstekend binnen.

Een heerlijk moment voor Ajax om de voorsprong te pakken en het kwam dan ook met vertrouwen de kleedkamer uit. Vlak na rust werd het prompt 0-2 en – ongelofelijk maar waar – weer na een corner. De bal viel uiteindelijk voor de voeten van Nico Tagliafico, die de bal keurig achter Kenneth Vermeer schoot. Met 50 minuten op de klok zat Ajax dus al op rozen en het werd alleen maar beter. Ajax begon te voetballen en maakte met na ruim een uur na een fraaie aanval de 0-3 via Donny van de Beek.

Dat was een mokerslag die Feyenoord niet meer te boven kwam. Helemaal niets in Rotterdam dus dit seizoen, want de beker was de enige prijs waar Feyenoord nog voor mee deed. Ajax mag op 5 mei opnieuw naar de Kuip, gesteund door 17.500 supporters. Donderdagavond weten we of AZ of Willem II de tegenstander wordt.