Vanavond staat een wedstrijd op het programma waar iedereen al zes dagen reikhalzend naar uit kijkt. Ajax neemt het in het ‘Allianz Stadium’ op tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo. Zes dagen geleden gingen beide ploegen met een gelijke stand van het veld. Dit tot onvrede van de Ajacieden aangezien Ajax de betere ploeg was maar niet vaak genoeg wist te scoren. Uit in Turijn zal Ajax zeker één keer moeten scoren wil het de halve finale bereiken. Bij een 1-1 stand na 90 minuten zal er verlengd worden, als Ajax wint is het door, als het verliest is Juventus door. Ajax begint iets anders dan de thuiswedstrijd. Nico Tagliafico liep namelijk een schorsing op na een stomme gele kaart. Hierdoor komt Mazraoui op zijn plek te spelen. Verder start Ajax met de zelfde elf namen als vorige week woensdag. Voorafgaand aan de ontmoeting in Turijn staan er zes spelers van Ajax op scherp: Blind, De Ligt, de Jong, Ziyech, Schöne en van de Beek.

Niks aan de hand

Na iets meer dan vijf minuten moet Mazraoui geblesseerd naar de kant. Hij lijkt niet verder te kunnen nadat hij een tik op de enkel kreeg. Even later moet hij inderdaad het veld verlaten, Daley Sinkgraven is zijn vervanger. Juventus lijkt zijn lesje geleerd te hebben vorige week. Het zet Ajax snel onder druk en pakt de ploeg van Erik Ten Hag hard aan wanneer het kan. De eerste kans van Ajax is er na twintig minuten, na een geduldige aanval komt de bal voor de voeten van Van de Beek die over schiet. Na iets minder dan een half uur kan Ronaldo net zoals in de Johan Cruijff ArenA vrij inkoppen. De bal is onhoudbaar voor Onana, 1-0. Twee wedstrijden op rij lijkt Ajax geen grip op Ronaldo te hebben, dit keer is het de Ligt die Veltman omver loopt. Hierdoor kan de rechtsback niet bij Ronaldo komen en kan hij vrij inkoppen. Niet veel later maakt Ajax uit het niets gelijk. Donny van de Beek krijgt de bal voor de voeten en maakt het keurig af, 1-1. Bij beide goals ging Tourpin kijken maar kon hij niets doen aan de geldige doelpunten. In de extra tijd, die vijf minuten bedraagt krijgt Juventus nog een vrije trap vanaf een meter of dertig. Gelukkig voor Ajax schiet de Portugees in de muur. Na de eerste helft zijn er een aantal conclusies die we kunnen trekken: Ajax is de mindere, Juventus heeft geleerd van de eerste ontmoeting en hanteert dezelfde soort tactiek als tegen Atletico Madrid, maar er is bij een 1-1 ruststand nog niks aan de hand. Bij deze stand zouden Ajax en Juventus gaan verlengen.

Captain De Ligt met de genadeklap

Aan de begin van de tweede helft is Dybala in de kleedkamer gebleven. Moise Kean is voor hem in de plaats gekomen. Met Kean brengt Allegri meer een echte spits. Dybala is meer een type die zich wat meer ook op het middenveld laat zien. Kean zal vooral tegen de zestien aan kleven. Vijf minuten na de rust krijgt Ziyech dé kans op de 1-2. Echter weet de keeper van Juventus de bal goed te keren en blijft het 1-1. Ajax komt goed uit de kleedkamer, dit keer is het Juventus dat het moeilijk heeft de eerste minuten van de tweede helft. Ajax is geduldig en wacht zijn kansen af. De kansen voor Ajax stapelen zich langzaam op, eerst Van de Beek die de bal richting de kruising stuurt. Even later weet Pjanic maar net de bal te keren voordat Ziyech hem kan binnenschieten. Na een uur is het aanvoerder Matthijs de Ligt die Ajax op voorsprong weet te zetten. Uit een corner van Schöne kopt hij hem feilloos in de hoek, 1-2. Met deze stand moet Juventus er twee maken om door te gaan, verlenging is uitgesloten. Bij 2-2 is Ajax alsnog door. Tien minuten voor tijd maakt Ziyech de 1-3 maar deze wordt afgekeurd door de VAR. Daley Sinkgraven moet het veld verlaten tien minuten voor tijd, hij speelde een goede wedstrijd maar moet plaatsmaken voor Magallan. Hierdoor zal Blind aan de linkerkant gaan spelen. Juventus zet aan en probeert dichterbij het doel van Ajax te komen, maar Ajax verdedigd geweldig en houdt Juventus uit de zestien. Vlak voor tijd komt Huntelaar nog voor Ziyech.

AJAX WINT IN TURIJN EN GAAT NAAR DE HALVE FINALE VAN DE CHAMPIONS LEAGUE!!