Ajax weet relatief eenvoudig te winnen van ADO. Na een boeiende eerste helft wordt het in Den Haag 0-2 voor de Amsterdammers. Ajax begon de wedstrijd met vrijwel dezelfde opstelling als tijdens de midweekse Champions League overwinning op Valencia. Alleen Edson Álvarez moest zijn plek in het basiselftal afstaan. Dit betekende voor Donny van de Beek een rol als controlerende middenvelder, Klaas-Jan Huntelaar mocht zodoende in de punt van de aanval beginnen.

Het contrast is groot; van een warme zomeravond in het Mestalla stadion, naar een regenachtige middag op het kunstgrasveld van het Cars Jeans stadion. De openingsfase bestaat uit een aantal kleine kansjes voor zowel de Ajacieden als de thuisploeg. Na tien minuten is het al raak voor Ajax. Een knappe individuele van Hakim Ziyech, die duidelijk wat geïrriteerd was door het aantal mogelijkheden van ADO, wordt door Huntelaar bekroond met een doelpunt. De Amsterdammers combineren bij vlagen fantastisch, dit resulteert in de fase na de 0-1 in schietkansen voor Sergiño Dest en Ziyech. De eerste echt grote kans voor ADO komt via Kramer, die na een dieptepass de bal niet langs de uitgekomen Onana krijgt. Na 30 minuten gespeeld te hebben neemt Ziyech het doel van ADO maar weer eens onder vuur, na een slalom door de defensie strandt zijn poging op doelman Koopmans. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Quincy Promes, hij maakt in een sprintduel met verdediger van Ewijk een overtreding. Vervolgen is er na een fout van diezelfde van Ewijk dé mogelijkheid voor Ajax om 0-2 te maken. Promes en Ziyech kunnen vervolgens met z’n tweeën op de keeper af, Promes legt de bal breed maar Ziyech vindt via Koopmans de lat. Weer komt ADO er in de omschakeling uit, Summerville omspeelt Onana en schiet vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Enkele minuten voor rust schiet Ziyech van afstand hard op de vuisten van de keeper van ADO. Dest weet de hierop volgende rebound niet te benutten. ADO-spits Michel Kramer krijgt een gele kaart na onnozel doorlopen op Onana, nadat de bal al weg is. Dan is er nog een grote kans voor Ajax. Promes schuift op aangeven van Tagliafico de bal net naast het doel. Het mag een wonder genoemd worden dat de ploegen met slechts een 0-1 tussenstand de rust in gaan.

Tien minuten na rust pakt Tagliafico met een overtreding op van Ewijk een gele kaart, dit betekent voor hem een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd; tegen RKC Waalwijk. Niet veel later is er een botsing tussen van de Beek en Bakker, nu is het de speler van ADO Den Haag die geel krijgt. Dit alles staat wel een beetje symbool voor de rommelige tweede helft, waarin het spel veel stilligt en beide teams niet echt tot kansen komen. In het Haags kwartiertje is het David Neres die in mag vallen, hij vervangt Promes. Invaller Ould-Chikh poogt hierna van afstand de gelijkmaker binnen te krullen, zijn schot gaat naast. Met het inbrengen van spits Necid gaat ADO Den Haag de laatste tien minuten “alles of niets spelen”. Dit betekent ook dat de gaten achterin groter worden. Enkele minuten voor het eindsignaal weet Ajax hiervan te profiteren. Na een snelle omschakeling geeft Ziyech de bal op Neres, die de bal langs Koopmans schiet en zo de wedstrijd in het slot gooit. Zo weet Ajax, na een enerverende eerste helft, de drie punten mee naar Amsterdam te nemen.