Ajax wist dat het, na de overwinning van Feyenoord, moest winnen om in het spoor te blijven van de koploper. Tegelijkertijd kon het door de nederlaag van PSV verder afstand nemen van de nummer drie. In de eigen Amsterdam ArenA werd het in een wedstrijd vol kansen uiteindelijk 4-1. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Davinson Sanchez en Bertrand Traoré. De tegentreffer kwam op naam van Samuel Armenteros.

De eerste helft stond bol van de kansen, al viel de doelpuntenproductie tegen. Na acht minuten spelen leek Kasper Dolberg Ajax op voorsprong te gaan schieten, op aangeven van Davy Klaassen faalde de spits oog in oog met doelman Castro. Een minuut later kreeg Klaassen zelf een aardige mogelijkheid. Amin Younes bediende de aanvoerder op de rand van het strafschopgebied maar die schoof de bal naast. Weer een minuut later schoot Bertrand Traoré via Castro naast. De kansen bleven komen, want ook in de minuut die volgde kreeg Ajax een kans. Traoré raakt de bal niet goed en daarna werd de poging van Hakim Ziyech gekraakt.

De grootste kans was misschien nog wel voor Heracles. Na dertien minuten spelen omspeelde Peterson doelman André Onana. De aanvaller zag Riedewald op de doellijn nog net redding brengen voor Ajax. Traoré kreeg na een kwartier wederom een goede mogelijkheid. De rechtsbuiten passeerde Gosens weer makkelijk maar zijn schot ging over. De bezoekers wisten als eerste het net te vinden. Maar doordat Armenteros zich in buitenspel positie bevond werd het doelpunt geannuleerd. Direct aan de andere kant kwam er weer gevaar van Ajax. Younes passeerde op de achterlijn zijn man en zag Dolberg de voorzet naast werken.

Na ruim twintig minuten kwam de voorsprong er voor Ajax. Een poging van Klaassen werd van richting veranderd waardoor Castro niet goed redding kon brengen. Dolberg was er vervolgens als snelste bij om de rebound binnen te tikken. Lang duurde die voorsprong niet. Een minuut na de openingstreffer mocht Armenteros de gelijkmaker binnen koppen. Erg van slag leek Ajax niet, direct na de gelijkmaker was het via een poging van Ziyech (redding Castro) en rebound van Traoré (via een verdediger over) alweer dichtbij een hernieuwde voorsprong. Met nog een tiental minuten op de klok probeerde Lasse Schone het maar eens van afstand. Wederom had doelman Castro een antwoord. De hoekschop die volgde werd afgeslagen, waarna de voorzet daaropvolgend door Sanchez over werd gekopt. Na veertig minuten greep de doelman van Heracles opnieuw goed in. Een vrije trap van Ziyech ranselde hij uit de hoek. Voor rust kreeg Ajax nog wel een domper te verwerken. Nick Viergever probeerde aan te zetten voor een sprint, waarna het in z’n lies leek te schieten en hij de wedstrijd moest staken. Schoten van Younes en Traoré troffen in de paar resterende minuten voor rust ook geen doel, waardoor de ruststand slechts 1-1 was.

Matthijs de Ligt was aan het begin van de tweede helft de vervanger van de geblesseerde Nick Viergever. De jonge verdediger was tevens de eerste die na rust gevaar stichtte. Een harde knal van afstand werd door Castro uit de bovenhoek gehaald. Tien minuten na rust lukte het ook Ziyech niet om oog in oog met de doelman het doel te treffen. De verdiende voorsprong kwam er alsnog. Matthijs de Ligt toornde boven iedereen uit bij een hoekschop en wist met het hoofd fraai de hoek te vinden. Een paar minuten later bracht Ajax de voorsprong naar 3-1. Davinson Sánchez werd totaal niet aangepakt en probeerde het van afstand. De harde schuiver van de Colombiaan trof doel in de verre hoek.

Heracles leek net na het uur tweemaal op weg naar de aansluitingstreffer. Veltman gaf een belabberde bal richting de Ligt waarvan Navratil leek te profiteren. Sánchez voorkwam met een knappe sliding dat Navratil tot schieten kon komen. Daarna voorkwam ook Onana een tegengoal door razendsnel van zijn lijn te komen. Met nog twintig minuten op de klok ging Dolberg naar de kant en debuteerde David Neres in het shirt van Ajax. Frenkie de Jong kreeg een vijftal minuten later ook speeltijd. Hij verving Schone. Heracles leek vooral de schade te willen beperken in het laatste kwartier en voor Ajax was aanvallen ook niet meer noodzakelijk. Ziyech was nog wel dichtbij een vierde treffer. Een vrije trap van de middenvelder ging rakelings langs de paal. Een slotakkoord kwam er nog wel. Een vrije trap van Ziyech werd bij de eerste paal goed binnengelopen door Traoré. Waarna werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd met een 4-1 eindstand.