Ajax O17 heeft een lang en zwaar seizoen teleurstellend afgesloten. In de bekerfinale ging de ploeg van trainer Dave Vos hard onderuit tegen NEC/FC Oss O17.

In Nijmegen hadden de Ajacieden weinig in te brengen. NEC stond verdedigend erg goed en Ajax had daar te weinig op in te brengen. In de eerste helft resulteerden twee individuele foutjes binnen twee minuten tot een 2-0-achterstand. Vlak voor rust bracht de Nijmeegse goalie knap redding op een geweldig schot van Ryan Gravenberch. Na rust was Ajax op zoek naar openingen, maar deze werden eigenlijk amper gevonden. In de tegenstoot was NEC telkens levensgevaarlijk. Na ruim een uur spelen leidde dit tot de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Zo’n tien minuten later werd het ook nog 4-0 voor de thuisploeg.

Zodoende sluit Ajax O17 het seizoen teleurstellend af. De ploeg zag in de laatste fase van het seizoen, na de Future Cup winst, veel talenten doorschuiven. Daarnaast speelden de Ajacieden in de laatste maand van het seizoen ontzettend veel (inhaal)wedstrijden. Dit kwam mede door het EK O17 in Engeland. Nadat vorige week de halve finale werd gewonnen van PSV O17, zat er vandaag helaas niet meer in.

Wedstrijdverloop NEC/FC Oss O17 – Ajax O17:
’21. 1-0 NEC/FC Oss O17
’22. 2-0 NEC/FC Oss O17
’62. 3-0 NEC/FC Oss O17
’71. 4-0 NEC/FC Oss O17

Opstelling Ajax O17:
Reiziger; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Gravenberch, Taylor, Q. Timber; Maddy, Brobbey, Cleonise.
Wissels: Raatsie, Warmerdam, Kasanwirjo, Fosu-Mensah, Sint, Zamani.