Ajax O19 en Ajax O17 kwamen zaterdag in actie tijdens de mini-Klassieker. Ajax O17 wist op Sportpark de Toekomst met 4-1 te winnen, terwijl Ajax O19 onnodig onderuit ging in Rotterdam.

Ajax O19

Ajax O19 heeft in Rotterdam de mini-Klassieker met 3-2 verloren. De Ajacieden kwamen al heel snel op voorsprong dankzij Brian Brobbey. Ajax creëerde zelf niet heel veel, maar gaf ook helemaal niets weg. In de tweede helft werd de thuisploeg sterker in een rommelige wedstrijd. Nadat Ajax met 3-1 achterkwam, wist Damjan Dostanic vlak voor tijd nog de 3-2 te scoren.

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Llansana, Taylor, Q. Timber; Sint, Brobbey, Jensen.
Wissels: Reiziger, Schön, Dostanic, Abid.

Ajax O17

Ajax O17 heeft met 4-1 gewonnen van Feyenoord O17. In de eerste helft kwamen de Amsterdammers met 1-0 achter door een benutte strafschop, maar na rust herstelde de ploeg van Dave Vos de zaken met dank aan de invallers. Joshua Pynadath, Hossein Zamani én Ian Beelen werden door Vos ingebracht en het trio wist allemaal te scoren. Daarmee won Ajax verdiend de mini-Klassieker.