Ajax O19 nam het dinsdag in een midweeks programma op tegen Sparta Rotterdam. Op Sportpark de Toekomst boekte het hoogste jeugdelftal de elfde competitiezege op rij (3-1). Dat was tevens de vijftiende zege op een rij in alle competities.

Aron Winter had zijn elftal op een aantal posities gewijzigd. Kaj Sierhuis kreeg wat rust en nam plaats op de bank. In plaats van de pas in het betaalde voetbal gedebuteerde spits stond Martijn Kaars in de basis. Ajax begon matig aan de wedstrijd en kwam door Ragnar Ache op een 0-1-achterstand. Niet veel later volgde het antwoord van Ajax. Ché Nunnely kwam met een mooie actie voorbij twee man en gaf de bal goed voor. Martijn Kaars kopte de bal vervolgens binnen.

Na rust was Ché Nunnely dicht bij een treffer. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de buitenspeler terecht, die vervolgens hard op de paal schoot. In de tegenstoot was Sparta vervolgens dicht bij een doelpunt. Nick Plomper kon ternauwernood de bal pareren. Na ruim een uur spelen kwam Kaj Sierhuis binnen de lijnen. Na een overtreding op de spits, vlak over de middenlijn, kreeg de thuisploeg een vrije trap. Sierhuis nam de vrije trap snel en opende perfect op Ché Nunnely. Die op zijn beurt de bal panklaar legde op het hoofd van Dani de Wit. De middenvelder faalde niet en kopte de bal goed raak. In de slotminuut van de wedstrijd stormde opnieuw Nunnely via rechts op. Dit keer legde hij de bal goed terug op de rand van de zestien, waarna Justin Kluivert de bal heel goed afrondde.

Komende zaterdag speelt het team van Aron Winter de volgende wedstrijd in de competitie. En niet zomaar één, want dan staat de ‘mini’-Klassieker op het programma.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Sparta O19 3-1 (1-1):
‘14. 0-1 Ache
‘17. 1-1 Kaars
‘68. 2-1 D. De Wit
‘89. 3-1 Kluivert

Opstelling Ajax O19:
Plomper; Ter Heide (‘74. Blöte) Sidoel (‘55. Bakboord), Struijk (‘64. Bakker), Kemper; D. De Wit, Matusiwa (‘74. Benninga), Flemming; Kluivert, Kaars (‘64. Sierhuis), Nunnely.