Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een zeer belangrijke zege geboekt op PSV O19 in strijd om de landstitel. Op Sportpark de Toekomst zegevierde het team van Aron Winter met 2-0, waardoor Ajax nu op gelijke hoogte komt met de Eindhovenaren. Wel heeft Ajax een wedstrijd minder gespeeld.

In de eerste helft kregen beide teams behoorlijk wat kansen. Voor Ajax kregen Boultam, Nunnely en Lang kansen. Boultam ontsnapte in de beginfase ook aan rood na een hele harde tackle op zijn tegenstander. Vervolgens duurde het lang voordat er kansen kwamen. Kemper en Lang waren dicht bij een treffer. Valk voor rust tikte Zian Flemming een corner binnen van Nunnely: 1-0.

In de tweede helft domineerden de Amsterdammers volledig. Flemming, Nunnely waren direct na rust gevaarlijk. Mees de Wit zette twaalf minuten voor tijd Lang één-op-één met de keeper. De middenvelder faalde niet: 2-0. Ajax ging na het doelpunt vrolijk verder met aanvallen, maar scoorde niet meer. In de slotfase reageerde PSV nog van zich af door een harde overtreding op Anderson Lopez te maken. De aanvaller moest geblesseerd het veld verlaten, maar de PSV’er kwam – net als Boultam eerder in de wedstrijd – vanaf met een gele kaart.

Wedstrijdverloop Ajax O19-PSV O19 2-0 (1-0):
’42. 1-0 Flemming
’78. 2-0 Lang

Opstelling Ajax O19:
De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Bakker; Ter Heide, Lang, Boultam (’77. M. de Wit); Lopez (’82. Kaars), Flemming, Nunnely (’67. Matusiwa).