Ajax O19 begon vrij aardig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werden flink wat kansen gecreëerd, waarvan er één in ging. Op aangeven van Victor Jensen schoot Ché Nunnely de bal via een verdediger in het doel. Via Nicolas Kühn (rakelings over), Terrence Douglas (over) en Sontje Hansen (over) was een aantal keer dichtbij de tweede treffer. Een nieuwe poging van Nunnely ging via een verdediger over de AEK doelman heen, maar belandde dit keer op de lat. Via Kenneth Taylor werd een aantal keer erg goed een nieuwe aanval op gezet. Na een crosspass van Taylor werd Ajax opnieuw dreigend, maar de poging van Sergino Dest ging net over het doel heen.

Na dik 20 minuten kwam de bal via Taylor bij Sontje Hansen terecht. De spits zag Kühn vrij staan en de Duitser faalde niet oog in oog met de goalie: 0-2! Nadat AEK verkeerd timede stuurde Hansen Nunnely weg. De snelle aanvaller ging gemakkelijk om de doelman heen en schoof Ajax’ derde goal van de middag in het doel. Ajax nam wat gas terug en kwam er wat minder vaak uit, maar als het op de helft van AEK kwam werd de ploeg van John Heitinga vrijwel direct gevaarlijk. Vlak voor rust kreeg Ajax een corner, die vervolgens half werd weggekopt en voor de voeten van Kühn kwam. De Duitser twijfelde geen moment en haalde hard uit: 0-4.

Na rust ging Ajax, op een wat lager tempo, door met scoren: via Jensen en Llansana werd de score opgekrikt naar 0-6. Dillon Hoogewerf maakte zijn debuut in O19 en Llansana maakte zijn Europese debuut. Een kwartier voor tijd complementeerde Nicolas Kühn zijn hattrick op aangeven van Van Gelderen.  Vlak voor tijd bekroonde Kenneth Taylor zijn wedstrijd met een doelpunt. De middenvelder schoot op aangeven van Ünüvar keihard raak: 0-8!