Ajax O19 heeft dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Kawasaki O19. Op Sportpark de Toekomst wisten de Amsterdammers een ruime zege te boeken: 6-2.

Door de interlandperiode ontbraken er veel spelers bij Ajax, waardoor de ploeg op veel plaatsen gewijzigd was. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong tegen de Japanners. Noa Benninga scoorde. Tien minuten later maakte Nathan Leyder de 2-0. Vlak voor rust scoorde Kawasaki de aansluitingstreffer.

In de tweede helft wist Benninga al snel de marge weer te vergroten naar twee doelpunten. Twintig minuten voor tijd leken de Japanse bezoekers weer terug in de wedstrijd te komen, maar via Zian Flemming liep Ajax binnen twee minuten uit naar 6-2. De middenvelder annex aanvaller wist een keer met een fraaie omhaal te scoren.