Ajax O19 kwam net als Ajax O17 (4-0 zege, red.) en Ajax O16 (2-0 nederlaag, red.) in actie tegen Vitesse. Op Sportpark Papendal werd het 5-2 voor de Amsterdammers.

Brian Brobbey kopte al vroeg in de wedstrijd de bal via een verdediger in het doel. Niet veel later werd uit een corner de 2-0 gemaakt door Sontje Hansen. Ajax verzuimde om verder uit te lopen en op slag van rust bracht Vitesse de spanning terug in de wedstrijd. Direct na rust trok de thuisploeg de stand zelfs gelijk. Lang konden ze daar niet van genieten, want nog geen vijf minuten later scoorde Naci Ünüvar de 3-2. Via Kenneth Taylor en Quinten Timber liepen de Amsterdammers uit naar een 5-2-zege!