Voor zowel Ajax O19 als Ajax O17 stond er een midweekse wedstrijd op het programma. Ajax O19 nam het in de halve finale van de beker op tegen Excelsior O19. Ajax O17 speelde in de competitie tegen Vitesse O17. De club uit Arnhem werd afgelopen zaterdag al met 4-0 verslagen.

Ajax O19

Ajax O19 kende, in tegenstelling tot de kwartfinale (een benutte penalty in de laatste officiële minuut, red.), weinig problemen. Al in de eerste helft kwamen de Rotterdammers met 9 man te spelen. Brian Brobbey scoorde een hattrick. De andere drie goals kwamen op naam van Anass Salah-Eddine, Damjan Dostanic en Venitchio Sint.

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Aberkane, J. Timber, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Q. Timber, Taylor; Maddy, Brobbey, Hoogewerf.
Wissels: Reiziger, King, Abid, Hansen, Sint, Dostanic, Van Gelderen.

Ajax O17

Ook Ajax O17 kende weinig problemen op dinsdagavond. Na de 4-0-zege van afgelopen zaterdag kwam Ajax dus opnieuw Vitesse O17 tegen. Dit keer werd er met 5-0 gewonnen. Op Papendal zorgden Jaymillio Pinas (2), Naci Ünüvar, Neraysho Kasanwirjo en Ian Beelen voor de goals. Vooral de laatste goal van Beelen mocht er wezen: de middenvelder schoot van grote afstand de bal over de doelman heen.