Ajax O19 heeft woensdagmiddag wederom het goede voorbeeld gegeven aan het eerste. Op de academie van Valencia wisten de Ajacieden met 5-3 te winnen. In de laatste twintig minuten werd de wedstrijd nog onnodig spannend gemaakt.

Prima start

Youri Regeer groeide uit tot de man van de wedstrijd. De middenvelder speelde als valse rechtsbuiten, vooral vanwege zijn diepgang, en wist de score te openen met een fantastische omhaal. Niet veel later bouwde Ajax knap een aanval op en wist Nordin Musampa de score te verdubbelen. Al snel wist Valencia terug te komen in de wedstrijd, maar nog voor rust bracht Ajax de marge weer op twee. Regeer kopte een mooie pass van Taylor knap over de Spaanse doelman heen: 1-3!

Onnodig spannend

In de tweede helft liepen de Ajacieden uit naar 1-5. Een voorzet werd in het eigen doel gewerkt en niet veel later complementeerde Regeer met een subtiel balletje zijn hattrick. De bal kon op de lijn  niet goed worden verwerkt. Na dik een uur spelen kwam de thuisploeg verrassend genoeg terug in de wedstrijd. Na een mooi hakje schoot Ruiz hard raak. Drie minuten na de 2-5 kreeg Valencia een penalty. Reiziger wist de bal in eerste instantie te stoppen, maar de rebound ging er uiteindelijk toch nog in: 3-5. In de slotfase kreeg Valencia wat kansjes, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer.

Koploper

Ajax O19 won zodoende de tweede groepswedstrijd en staat na twee speelrondes eerste in de groep met zes punten. Lille O19 wist Chelsea O19 met 2-0 te verslaan, waardoor de Fransen tweede staan met drie punten. Chelsea O19 en Valencia O19 staan beide op één punt. De volgende twee speelrondes neemt Ajax het op tegen Chelsea. Het tweede duel valt tijdens het WK O17 en dus zullen er veel Ajacieden afwezig zijn. De verwachting is dat er zo’n 7 of 8 spelers in de WK-selectie zullen zitten.

Wedstrijdverloop Valencia O19 – Ajax O19:
’16. 0-1 Regeer
’23. 0-2 Musampa
27. 1-2 Valencia O19
’40. 1-3 Regeer
’51. 1-4 Eigen Goal
’58. 1-5 Regeer
’68. 2-5 Valencia O19
’71. 3-5 Valencia O19

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Van Gelderen, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana (’87. Van der Sloot), Taylor; Regeer (’73. Tasci), Hansen, Ünüvar (‘91. De Waal).
Wissels: Raatsie, De Waal, Van der Sloot, Frei, Dostanic, Tasci, Pinas.