Ajax O19 heeft zaterdag met grote cijfers gewonnen van ADO Den Haag. In de Hofstad werd het maar liefst 2-7 voor de Amsterdammers.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Ryan Gravenberch. De middenvelder creëerde zelf een kans na een mooie actie en open aanname. Zijn schot ging naast. Niet veel later was Kemper dicht bij de openingsgoal, maar zijn kopbal werd ternauwernood gered door de doelman. In de 18e minuut zette Nicolas Kühn Ajax O19 op een 0-1 voorsprong. Na een mooie aanval rondde hij beheerst af. Nog geen vijf minuten later jaagde Victor Jensen goed door op de doelman, die de bal ongelukkig tegen de Deen aanschoot. Vervolgens kon hij de bal in een leeg doel schuiven. Nog binnen het halfuur maakte Ekkelenkamp de 0-3. De middenvelder scoorde na een pass van Kühn, die vandaag met de O19 meespeelde. In de laatste vijf minuten voor rust wist ADO nog wat terug te doen en kreeg Serginho Dest zijn tweede gele kaart van de middag.

In de tweede helft ging Ajax ongelofelijk goed van start, ondanks het feit dat ze met een man minder speelden. Binnen drie minuten kreeg Ajax een penalty, die goed werd binnen geschoten door Jurgen Ekkelenkamp. Nog geen drie minuten later wist Kühn een hoekschop van Gravenberch binnen te werken. Wéér drie minuten later (54e minuut) tekende Gravenberch aan voor de 1-6. Na een knappe individuele actie van Liam van Gelderen kwam de bal via de rebound voor de voeten van de middenvelder, die het simpel kon afmaken. Tussen alle doelpunten door kwam ook ADO met 10 man te spelen. Vlak na de 1-6 wist de thuisploeg wel aan te tekenen voor de 2-6. In de 69e minuut moest ADO zelfs met 9 man verder spelen na een handsbal in de zestien. Ekkelenkamp benutte het buitenkansje opnieuw en scoorde zijn derde goal van de middag: 2-7.