Ajax O19 heeft zaterdag het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal. De ploeg van trainer John Heitinga won met 4-0 van Feyenoord O19. Op een sfeervolle De Toekomst maakten Danilo Pereira, Jurgen Ekkelenkamp (2) en Brian Brobbey de goals.

Ajax O19 begon nagenoeg met dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag in de UEFA Youth League (2-0-zege op Hammarby O19). In tegenstelling tot de Europese wedstrijd was er nu geen plek ingeruimd voor Dean Solomons, maar voor Sven Botman. De mini-Klassieker begon als een tamelijk tamme wedstrijd. Er werden weinig échte kansen gecreëerd. Ajax domineerde het spel en had veel balbezit. Doordat Feyenoord verdedigend was ingesteld en zich ver terugtrok, waren de ruimtes klein om te voetballen. Daar had Ajax het zeker in het begin lastig mee. Na dik een halfuur kreeg de ploeg van John Heitinga wat kleine mogelijkheidjes. Nunnely schoot een voorzet van Bakker naast en Ekkelenkamp probeerde een voorzet van Nunnely erin te omhaleren. Vlak voor rust stoomde Bakker mee naar voren, zoals zo vaak dit seizoen. De linksback werd hard onderuit gehaald in de zestien en verdiende een strafschop. Danilo Pereira bleef heel koel en benutte het buitenkansje. De Braziliaan scoorde zijn 6e goal van het seizoen. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Na een goede combinatie tussen Kemper en Ylätupa kon de Fin de bal voorgeven. Jurgen Ekkelenkamp rondde die voorzet goed af en zette Ajax op een comfortabele 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Ajax niet meer in de problemen. Feyenoord scoorde wel maar dit gebeurde in buitenspelpositie, dus de goal werd terecht afgekeurd. Na een klein uur spelen kwam Nunnely goed door over rechts. De aanvaller gaf de bal voor op Pereira, die de bal niet kon controleren maar wel breed tikken op Ekkelenkamp. De middenvelder scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. In het vervolg van de wedstrijd had Ajax alles onder controle. Er werden echter geen kansen meer gecreëerd. Tot in de blessuretijd. Jensen maakte een goede actie, gaf de bal mee aan Ylätupa en die trok de bal voor. Brian Brobbey tikte van dicht bij de bal binnen en scoorde zijn eerste doelpunt voor Ajax O19: 4-0! Een halve minuut later was de wedstrijd afgelopen.