Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een 3-2-zege geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Op Sportpark de Toekomst scoorden Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Damjan Dostanic.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en was, zoals te verwachten viel, de bovenliggende partij. Met snelle combinaties en goed aanvalsspel kwamen de Amsterdammers er soms razendsnel doorheen. Via twee terecht gegeven penalty’s kwam O19 op een 2-0 voorsprong. De Ajacieden creëerden veel kansen en Dostanic wist daar eentje van binnen te schieten. Regeer pakte de bal af op eigen helft en gaf de bal direct mee aan Ünüvar. Via Hansen kwam de bal voor de voeten van Dostanic, die afgelopen interlandbreak twee keer scoorde voor Servië O19, die goed raak schoot: 3-0.

In de tweede helft ging het een stuk moeizamer. Ajax kreeg opnieuw veel kansen, maar wist deze niet te benutten. ADO deed na een uur spelen wat terug, waardoor er meer geloof kwam bij de bezoekers. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-2 na een goed schot. Ondanks een rommelige slotfase wist Ajax de zege over de streep te trekken. Het was voor de WK O17-gangers hun laatste wedstrijd voordat ze naar Brazilië vliegen. Ajax O19 zal de komende weken Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Sontje Hansen, Youri Regeer, Calvin Raatsie, Anass Salah-Eddine, Devyne Rensch én Steven van der Sloot moeten missen.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – ADO Den Haag O19:
’13. 1-0 Hansen (Pen.)
’31. 2-0 Ünüvar (Pen.)
’35. 3-0 Dostanic
’60. 3-1 ADO Den Haag O19
’89. 3-2 ADO Den Haag O19

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Van Gelderen, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Taylor, Regeer; Hansen, Dostanic, Ünüvar.
Wissels: Dieker, Douglas, De Waal, Pinas, Van der Sloot, Tasci, Warmerdam.

Jong Ajax verliest nipt van Jong AZ