Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van NEC/FC Oss O19. Naci Ünüvar, Brian Brobbey en Damjan Dostanic scoorden voor de ploeg van trainer John Heitinga.

Ajax O19 begon goed aan de wedstrijd en zette de Nijmegenaren vroeg onder druk. Het resulteerde in een aantal goede onderscheppingen, mooie combinaties en een schot van Kenneth Taylor op de lat. NEC trok zich steeds meer terug en het lukte de Amsterdammers nauwelijks om er door heen te komen. De eerste kans aan de andere kant was meteen raak: NEC counterde er snel uit en na een rush over de helft van Ajax heen schoot de aanvaller de bal hard via de onderkant van de lat binnen.

Goede tweede helft

Al snel na rust wist Ajax O19 via Naci Ünüvar de gelijkmaker te scoren. Na een goede aanval kwam de bal via Quinten Timber voor de voeten van de jonge middenvelder terecht. Ajax wist steeds beter door de verdediging heen te combineren. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-1 van Brian Brobbey, die na een rush van Kenneth Taylor binnen tikte. Een paar minuten ervoor schoot hij een schitterende aanval rakelings naast. Vlak voor tijd zorgde invallers Sint en Dostanic voor Ajax’ derde treffer. Sint bleef goed letten op de Nijmeegse buitenspel val en kon daardoor in alle vrijheid de bal voorgeven op Dostanic, die met ietwat geluk via de keeper scoorde.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – NEC/FC Oss O19:
’17. 0-1 NEC/FC Oss O19
’51. 1-1 Ünüvar
’71. 2-1 Brobbey
’89. 3-1 Dostanic

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Q. Timber, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.
Wissels: Raatsie, Douglas, Aberkane, Sint, Abid, Dostanic.

Pereira bezorgt Jong Ajax punt met late treffer