Ajax O19 heeft de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Na het kampioenschap én de bekerwinst eind vorig seizoen, speelde het de Super Cup tegen de nummer twee van de reguliere competitie: Feyenoord O19.

Ajax begon uitstekend aan het duel. Het was zoals verwacht de bovenliggende partij en de ploeg die het spel maakte. Na zo’n vijf minuten spelen eindigde een aanval via Regeer en Dostanic net niet tegen het net. Een paar minuten later was het wel raak voor Devyne Rensch, die na een hoekschop knap aan de bal bleef in de zestien. Na een draai schoot hij goed binnen: 1-0!

Feyenoord kwam in het begin één keer tot een poging, maar via de kluts ging die bal hoog over. Voor de rest bleef het vooral bij harde tackles. Bij Ajax ging het balletje bij vlagen heerlijk rond. Na dik een halfuur spelen zette Naci Ünüvar met het bekende buitenkant-voet-passje Sontje Hansen vrij voor de keeper. De aanvaller bleef koel en rondde heel erg beheerst af door de bal over de keeper heen te spelen: 2-0! Direct na de tweede goal wist Feyenoord toe te slaan en de spanning terug te brengen. Ook aan de andere kant schoot de spits de bal heel koel in het doel: 2-1.

Tien minuten na rust bracht Kenneth Taylor de marge weer op twee. Met een droge knal van afstand schoot hij de 3-1 laag in de hoek! Na een uur spelen ging Feyenoord twee keer zeer hard door op de Ajacieden. Hierna gingen de Amsterdammers verhaal halen en werd er geslagen door een van de bezoekers, die vervolgens met rood van het veld mocht vertrekken. Niet veel later kreeg Ajax een penalty, maar deze werd hoog over geschoten door Dostanic.

In de 75e minuut schoot Hansen wél de 4-1 op het scorebord na een mooie solo. Via de kluts kwam de bal bij invaller Pinas terecht, die de bal passte naar Hansen. In de zestien stelde hij vervolgens uit om te schieten, waarna hij rustig verder dribbelde en heel beheerst binnen schoot. In het slot van de wedstrijd werd er niet veel gecreëerd. Lake was namens Feyenoord nog een paar keer op zoek naar een goal, maar wist deze niet meet te scoren. Zo eindigde de Super Cup in een 4-1-zege voor de Amsterdammers en is de eerste prijs van het seizoen een feit voor het team van trainer John Heitinga!

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Feyenoord O19 (Super Cup):

‘9. 1-0 Rensch
32. 2-0 Hansen
33. 2-1 Feyenoord O19
’54. 3-1 Taylor
’75. 4-1 Hansen

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Van Gelderen, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Regeer, Taylor; Hansen, Dostanic, Ünüvar.
Wissels: Raatsie, VdSloot, Pynadath, Pinas, Warmerdam, Tasci, Frei.

Jong Ajax wint na krankzinnige slotfase