Ajax O19 heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De talenten wonnen op Sportpark de Toekomst met 2-0 van Juventus.

Ajax begon vrij aardig aan het duel. Via enkele goede acties werd het team van Aron Winter een paar keer dreigend. Echte kansen kreeg het niet. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Juventus meer grip op de wedstrijd. Er werden veel duels uitgevochten door beide teams. De kansen waren schaars. Kaj Sierhuis en Dani de Wit waren het dichtst bij een doelpunt. Aan de andere kant was Zeqiri heel erg dichtbij een goal. Zijn schot belandde op de binnenkant van de paal en vloog aan de andere kant van het doel naast. Op slag van rust zette Carel Eiting van een meter of achttien zijn ploeg met een fantastisch schot op voorsprong. De bal zat stijf in de kruising.

Daishawn Redan viel in de rust in voor Reda Boultam. Het talent maakte zijn debuut in de UEFA Youth League. Binnen drie minuten kwam Ajax op een 2-0 voorsprong. Na een goede actie en voorzet van Anderson Lopez schoot Kaj Sierhuis knap raak. Hierna controleerde Ajax de wedstrijd en raakten de bezoekers geïrriteerder. Kean scoorde een kwartier voor tijd nog bijna de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging via Van Bladeren naast. De Amsterdammers bleven in de slotfase van de wedstrijd goed verdedigen, waardoor de 2-0-voorsprong niet meer in gevaar kwam. Door de winst op Juventus heeft Ajax zich geplaatst voor de achtste finales.

Wedstrijdverloop Ajax O19-Juventus O19 2-0 (1-0):
’44. 1-0 Carel Eiting
’48. 2-0 Kaj Sierhuis