Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag O19. In het Car Jeans Stadion scoorden Martijn Kaars, Richonell Margaret en Jurgen Ekkelenkamp.

Ajax begon goed aan het duel. De Amsterdammers waren dominant en hadden veel balbezit op de helft van ADO. Het leverde echter geen grote kansen op. Ajax startte in een 3-4-3-formatie en dat leek aanvankelijk te werken. Na dik 20 minuten spelen kwam ADO pas voor het eerst op de helft van Ajax. De eerste grote kans voor de Hagenezen ging er ook bijna in, maar Plomper wist de inzet te keren. Enkele minuten later was het alsnog raak.

Na rust switchte het team van John Heitinga terug naar een 4-3-3-formatie. Dat resulteerde in grotere kansen dan voor rust. Na dik een uur spelen kopte Jurgen Ekkelenkamp een voorzet goed richting de tweede paal. Martijn Kaars kon de bal vervolgens van dichtbij binnen tikken: 1-1. Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak: dit keer gaf Dean Solomons een geweldige pass op Martijn Kaars, die het overzicht behield en de bal voorgaf op Margaret. De invaller wist met een mooie voetbeweging de 1-2 binnen te schieten. Vlak voor tijd scoorde Jurgen Ekkelenkamp op aangeven van Giovanni De la Vega. In de blessuretijd kwam ADO nog terug tot 2-3. En daarmee besluit Ajax O19 2017 met een overwinning!

Wedstrijdverloop ADO Den Haag O19 – Ajax O19:
’31. 1-0 ADO Den Haag O19
’68. 1-1 Kaars
’71. 1-2 Margaret
’86. 1-3 Ekkelenkamp
’92. 2-3 ADO Den Haag O19

Opstelling Ajax O19:
Plomper; Bakboord, Botman, Kemper; Ter Heide, Ekkelenkamp, Pasquali, Jensen; Schön, Kaars, Gravenberch.
Wissels: Dieker, Solomons, Dest, Margaret, De la Vega.