Na de 4-0-zege in Zweden zat Ajax O19 voorafgaand aan de wedstrijd eigenlijk al op rozen. John Heitinga wilde daar echter niets van weten en eiste volledige scherpte van zijn team. De Amsterdammers wisten de volgende ronde te bereiken door ‘slechts’ met 2-0 te winnen van de bezoekers.

Lang wachten op eerste goal

In de eerste helft creëerde Ajax een legio aan kansen, maar wist het – slechts – één keer te scoren. Danilo Pereira, Jurgen Ekkelenkamp en Ché Nunnely waren een aantal keer dicht bij de eerste goal van de avond. De eerste treffer kwam pas na dik een halfuur spelen. Mitchel Bakker, één van de uitblinkers van de avond, gaf de bal mee aan Saku Ylätupa. De Finse aanvaller schoot de bal onder de doelman door: 1-0.

Kansenregen

Ajax ging ook na rust op zoek naar doelpunten. Nunnely lobde de bal over de doelman heen, Pereira’s schot werd geblokt en Ekkelenkamp probeerde een voorzet met een omhaal binnen te werken. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van vijf minuten spelen. Niet veel later kreeg Sebastian Pasquali na een goede actie de bal bij Bakker, die vervolgens strak voorgaf op Ekkelenkamp. De middenvelder raakte echter de paal.

Ook in het restant van de wedstrijd regende het kansen. Pereira, Nunnely, Ekkelenkamp, Ylätupa, Pasquali en Margaret kregen allen de bal er niet in. Vlak voor tijd was het ein-de-lijk raak voor Ajax O19: Ché Nunnely kreeg de bal van Jurgen Ekkelenkamp, na een mooi overstapje van Victor Jensen, en schoot de bal in de verre hoek: 2-0.

Volgende tegenstander

In de volgende ronde van de UEFA Youth League neemt Ajax het op tegen Legia Warschau O19. Maar eerst staat komend weekend voor Ajax O19 de mini-Klassieker op het programma. Dit duel is live te volgen op het YouTube-kanaal van Ajax.

Wedstrijdverloop:
’35. 1-0 Ylätupa
’87. 2-0 Nunnely

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Bakboord, Kemper, Solomons, Bakker; Ter Heide (’61. Jensen), Pasquali, Ekkelenkamp; Nunnely, Pereira (’71. Margaret), Ylätupa (’82. De la Vega).

Bekijk hieronder de highlights: