Ajax O19 heeft dinsdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Valencia O19. Door het gelijkspel is Ajax verzekerd van een plek in de achtste finale en hoeft het in februari geen tussenronde te spelen. Youri Regeer scoorde zijn vijfde doelpunt van dit Youth League-seizoen.

De Amsterdamse talenten plaatsten zich in de vorige speelronde al voor de volgende ronde. Dinsdag stond plaatsing voor de achtste finale (1e plek) of bij laatste 32 (2e plek) op het spel. Om op de eerste plek te eindigen moesten de Ajacieden zelf winnen of bij een gelijkspel of verlies hopen op puntenverlies van Lille uit bij Chelsea.

In de opstelling van Heitinga was eigenlijk maar één verrassing en dat was de basisplaats voor Dostanic. Hansen kreeg rust, waardoor de Servisch jeugdinternational in de punt van de aanval mocht plaatsnemen. Verder kon de trainer weer beschikken over Kasanwirjo en Regeer, die afgelopen zaterdag ontbraken vanwege een blessure en een schorsing.

Valencia stond in de eerste helft compact en daar had Ajax het behoorlijk lastig mee. Er werden niet veel kansen gecreëerd, maar als de thuisploeg een kans kreeg kwam het vaak tot stand na goed jaagwerk. Ünüvar en Dostanic werden een paar keer gevaarlijk. Direct na rust wist Valencia te scoren uit een tegenaanval. De Spaanse ploeg kon daardoor nog meer inzakken en daar had Ajax het heel moeilijk mee. Af en toe kwamen de Amsterdammers er doorheen. Eén keer kon Ünüvar net niet goed afdrukken, waardoor de bal tegen de in buitenspel-staande Regeer aan kwam.

Niet veel later was het wél raak. Ajax zette Valencia onder druk en dwong zo wat slechte passes af. Een ingooi resulteerde in een goede rush van Douglas. Zijn schot belandde op de doelman, waarna Regeer de rebound simpel kon binnen tikken: 1-1. Ajax kwam aanvallend weer wat beter in het spel en kreeg een vrije trap na een harde overtreding op Regeer. De vrije trap van Ünüvar werd rakelings naast gekopt door Douglas. De ingevallen Rasmussen leek op aangeven van Regeer de 2-1 binnen te tikken, maar de goal werd – terecht – afgekeurd wegens buitenspel.

Het lukte Ajax niet meer om echt kansen te creëren en zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Doordat Lille in Londen ook gelijkspeelde, is Ajax als eerste geëindigd in de groep en gaat het door naar de achtste finale.