Ajax O19 heeft dinsdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Chelsea O19. Terrence Douglas scoorde vlak na rust de gelijkmaker.

Ondanks de vele afwezigen bij Ajax waren beide teams in Londen aardig aan elkaar gewaagd. In de beginfase lukte het zowel Ajax als Chelsea nauwelijks om tot kansen te komen. Veel geschuif en gepass op eigen helft leverde niet veel op. Een foute inspeelpass van El Maach zorgde ervoor dat de verdediging van Ajax het moest corrigeren met een overtreding. De daaropvolgende vrije trap werd door McEachran knap raak geschoten. Niet veel later kreeg Brobbey, die zijn rentree maakte na twee maanden blessureleed, de bal van Fitz-Jim en schoot net over het doel van Chelsea heen. Het was Ajax grootste mogelijkheid voor rust.

De Ajacieden vlogen uit de kleedkamer en waren gretig. Die gretigheid en de fanatieke coaching van Heitinga zorgden ervoor dat Ajax steeds gevaarlijker werd en ook de bal wist te veroveren op gevaarlijke posities. Het resulteerde in een schitterende goal van Douglas, die de bal oppikte na een duel van Brobbey met een verdediger. Vervolgens rende hij door en schoot hij de bal geweldig in het doel.

Het spel golfde op en neer met af en toe een gevaarlijke uitbraak van de thuisploeg. Ajax bleef fanatiek doorjagen en daar had Chelsea soms geen antwoord op. De Amsterdammers moesten alles geven om een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de blessuretijd kreeg Frei nog een kans, maar zijn poging ging voor het doel langs. Vlak voor tijd maakten Ar’Jany Martha en Julius Dirksen nog hun O19 en Youth League debuut.

Door het gelijkspel blijft Ajax Chelsea twee punten voor en staat het nu tweede in de groep. De achterstand op koploper, en de eerst volgende tegenstander, Lille is ook twee punten.

Wedstrijdverloop Chelsea O19 – Ajax O19:
’33. 1-0 Chelsea O19
’51. 1-1 Douglas

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Frei, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana, Warmerdam, Fitz-Jim (’80. Martha); Pynadath (’69. Tasci), Brobbey (’60. De Waal), Pinas (’80. Dirksen).