Ajax O19 heeft in Portugal met 3-3 gelijk gespeeld tegen Benfica O19. In een waar voetbalgevecht kwam Ajax op een 3-1 voorsprong, maar gaf het die voorsprong in de slotfase toch nog weg.

Ajax O19 had in de eerste helft het mindere van het spel. Benfica creëerde een aantal zeer gevaarlijke aanvallen, maar echte schoten werden er niet gelost. Na een overtreding in de zestien ging de bal op de stip. Santos faalde niet en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ajax richtte zich wat meer op en werd gevaarlijk via Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Jurgen Ekkelenkamp. Het bleef echter zonder resultaat. Vlak voor rust stak Quinten Timber Noa Lang weg. De aanvaller gaf de bal goed voor op Brian Brobbey, die vervolgens met een goed afwerking zijn eerste UEFA Youth League goal scoorde.

Direct na rust leverde het eerste echte gevaar van Ajax weer een doelpunt op. Mitchel Bakker zette samen met Brian Brobbey goed door, waarna de bal bij Jurgen Ekkelenkamp terecht kwam. De middenvelder wist nu wel de kans te scoren: 1-2. Ajax zette het goede spel door en kwam via Nicolas Kühn op een 3-1 voorsprong. Dik een kwartier voor tijd kreeg Benfica opnieuw een penalty na ietwat lomp verdedigen van Sven Botman. Ook dit keer ging de bal in het doel: 2-3. In de slotfase werd Benfica gevaarlijker en loerde het op de gelijkmaker. In de 82e minuut kwam die er ook nadat Ajax de bal niet weg uit de zestien kreeg. In de laatste minuten van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Een punt was voor beide ploegen verdiend geweest. Door het gelijke spel heeft Ajax O19 genoeg aan een overwinning op AEK O19 om door te gaan naar de knock-outfase.

Wedstrijdverloop Benfica O19 – Ajax O19:
’13. 1-0 Santos (Penalty)
’45. 1-1 Brobbey
’48. 1-2 Ekkelenkamp
’57. 1-3 Kühn
’73. 2-3 Dantas (Penalty)
’82. 3-3 Ramos

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Bakboord, J. Timber (’46. Van Gelderen), Botman, Bakker; Gravenberch, Q. Timber, Ekkelenkamp; Kühn (’89. Ünüvar), Brobbey (’74. Dest), Lang.
Wissels: Reiziger, Dest, Hansen, Taylor, Llansana, Ünüvar, Van Gelderen.