Ajax O19 heeft met 2-2 gelijkgespeeld in München. De Amsterdammers zullen tevreden zijn met het punt gezien de kansen verhouding.

Geweldige start

Ajax begon geweldig aan de wedstrijd. Binnen twee minuten zette Noa Lang Ajax op voorsprong na een mooie aanval via Mitchel Bakker, Brian Brobbey en Victor Jensen. Ajax domineerde en combineerde een paar keer goed op de helft van Bayern, maar echte kansen leverde het niet op. Na zo’n tien minuten kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Het kreeg grote kansen om de gelijkmaker te scoren: een vrije trap werd bovenop de lat gekruld en El Maach moest een paar keer reddend optreden. Het lukte Ajax om onder de druk uit te komen en er kwam meer rust in het spel van de Amsterdammers, maar alweer leverde het eigenlijk geen echte kansen op.

Late gelijkmaker

Direct na rust werd Ajax gevaarlijk via Noa Lang. De middenvelder werd onderuit gehaald, waarna Bakker mocht aanleggen voor een vrije trap. Niet veel later brak Ajax door met onder andere Victor Jensen en Noa Lang. De Deen kreeg de bal net niet bij Lang, waardoor de aanval geen goal opleverde. Wederom werd Ajax enorm gevaarlijk. Dit keer kopte Brobbey een voorzet van Dest recht in de handen van doelman Fruchtl. Het was een fase waarin Ajax meer controle kreeg over de wedstrijd, maar het was Bayern dat toesloeg: Lukas Mai kopte een hoekschop achter doelman El Maach. Bayern werd sterker en feller en kreeg een aantal grote mogelijkheden. Na slordig (uit)verdedigen wist Shabani de 2-1 te maken. In de slotfase ging de ploeg van Heitinga alles of niets spelen. Sven Botman werd naar voren gestuurd, maar het resulteerde eigenlijk niet in een goede mogelijkheid. Eén keer was Ajax nog gevaarlijk. Brobbey bediende Ekkelenkamp uitstekend, maar de inzet van de middenvelder werd net op tijd gekeerd door doelman Fruchtl. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Ajax nog een corner. De hoekschop kwam na een scrimmage in de zestien terecht bij Sven Botman. De verdediger wist Ajax op 2-2 te schieten.

Wedstrijdverloop Bayern München O19 – Ajax O19:
‘2. 0-1 Lang
’59. 1-1 Bayern München O19
’70. 2-1 Bayern München O19
’90. 2-2 Botman

Opstelling Ajax O19:
El Maach; J. Timber, Q. Timber, Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Jensen, Gravenberch; Dest, Brobbey, Lang.
Wissel: Reiziger, Van Gelderen, Schön, Dostanic, Douglas, Musampa.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Geen De Jong, mét Van de Beek