Ajax O19 werd eerder deze week uitgeschakeld in de UEFA Youth League. Een mogelijkheid om te treuren was er niet, want zaterdag stond er een topwedstrijd op het programma: het uitduel tegen PSV O19. In Eindhoven werd er met 0-0 gelijkgespeeld.

Het team werd op De Herdgang versterkt met Mitchel Bakker, Ché Nunnely en Noa Lang. Alle drie de talenten spelen de laatste weken hun wedstrijden vooral in Jong Ajax, maar voor dit duel werden ze – net als afgelopen dinsdag – teruggehaald. Mitchel Bakker werd overigens op het laatste moment aan de selectie van het eerste toegevoegd dinsdag, waardoor hij de Europese jeugdwedstrijd moest missen. Op de bank mochten ook Eros Maddy en Terrence Douglas plaatsnemen. Voor de talenten uit Ajax O17 was het de eerste keer dat ze in de O19-selectie zaten.

De wedstrijd begon slordig. In het begin waren er veel duels, maar weinig grote kansen. Ché Nunnely kreeg twee keer een hele grote kans om de openingstreffer te maken, maar beide keren werd de bal tegengehouden. PSV werd wel dreigend, maar het lukte de Eindhovenaren niet om écht gevaarlijk te worden.

In het begin van de tweede helft waren er direct twee grote kansen voor PSV. Niet veel later kreeg ook Ajax een grote mogelijkheid, maar Pereira kopte de bal recht op de doelman. Hoewel Ajax de bal had bleef PSV gevaarlijk in, uiteraard, de counter. Dik een kwartier voor tijd mocht Eros Maddy invallen. De aanvaller uit Ajax O17 maakte zijn debuut in Ajax O19. In de slotfase werd er niet meer gescoord: 0-0. Door het gelijkspel blijft het gat tussen Ajax en PSV drie punten. De Eindhovenaren moeten nog wel een duel inhalen. Volgende week vrijdag staat de mini-Klassieker op De Toekomst op het programma.

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Dest, Solomons, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp, Ter Heide, Jensen; Nunnely, Pereira, Lang.
Wissels: Plomper, Douglas, Pasquali, Schön, Ylätupa, Kaars, Maddy.

‘O16’ verliest oefenduel, O15 wint dankzij Regeer

Ajax O16

Ajax O16 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam O17. Het team van Ajax was een mix van spelers uit verschillende teams. Doordat Ajax O17 dit weekend niet in actie komt, vanwege een groot aantal jeugdinternationals, speelden de spelers van O17 mee die geen interlandverplichtingen hadden. Mateusz Górski speelde 40 minuten mee. De doelman was lange tijd geblesseerd aan zijn schouder en maakte zijn rentree. ‘Ajax O16’ verloor het duel overigens met 3-2. Naci Unuvar en Richonell Margaret waren de Amsterdamse doelpuntenmakers.

Wedstrijdverloop Ajax O16 – Sparta Rotterdam O17 (Oefenwedstrijd):
1-0 Unuvar
1-1 Sparta R’dam O17
1-2 Sparta R’dam O17
1-3 Sparta R’dam O17
2-3 Margaret

Opstelling ‘Ajax O16’:
Górski; Omzigtig, Fosu-Mensah, Aksit, Scholten; Beelen, Unuvar, De la Vega; Hoogewerf, Margaret, Cleonise.
Wissels: Dieker, Zamani, De Vries, De Waal, Pynadath.

Ajax O15

Ajax O15 ging zaterdag op bezoek bij NEC/FC Oss O15. Nadat er vorige week – toch wel teleurstellend – met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen koploper AZ O15, moest er vandaag weer gewonnen worden om druk op de Alkmaarders te houden. En dat gebeurde, Ajax O15 won met 2-1 in Nijmegen dankzij twee goals van Youri Regeer.

Wedstrijdverloop NEC/FC Oss O15 – Ajax O15:
’26. 0-1 Regeer
’27. 1-1 NEC/FC Oss O15
’59. 1-2 Regeer

Opstelling Ajax O15:
Van den Heuvel; Oostwoud, Dakriet, Bonnah, Achemlal; Regeer, Yah, Karahasanovic; Markelo, Enem, Braspenning.
Wissels: Dijkstra, Mukeh, Quaedvlieg, Rensch.

Fotoverslag:

Overige Resultaten
Ajax O14 – AZ O14 2-0 (Goals: Julian Rijkhoff, Raphaël Sarfo)
Vitesse O13 – Ajax O13 2-2 (Goals: Gabriel Osei Misehouy 2x)