Ajax O19 nam het in de achtste finale van de UEFA Youth League op tegen Olympique Lyon O19. De Fransen waren beter en leken verdiend te gaan winnen met 2-1, maar Ajax sleepte er in blessuretijd een strafschoppenserie uit. Brian Brobbey maakte beide Ajax-treffers.

John Heitinga begon met Jasper ter Heide op het middenveld in plaats van Kenneth Taylor. Quinten Timber was geschorst waardoor Enric Llansana ook vanaf de aftrap mocht beginnen. Ajax was zoekende, maar kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Een schitterende pass van Anass Salah-Eddine kwam aan bij Ché Nunnely. De snelle buitenspeler gaf de bal goed voor op Brian Brobbey, die vervolgens van dichtbij raak schoot: 0-1! Lyon was en bleef vaak dreigend en kwam na 20 minuten terug in de wedstrijd. Pintor tikte de bal van dichtbij binnen. Niet veel later kreeg de thuisploeg direct een kans op de 2-1, maar dit keer ging de bal er niet in. Ook na deze kans bleef Lyon gevaarlijker dan de Amsterdammers. Vlak voor rust werd Lyon opnieuw gevaarlijk. Rayan Cherki, de beste speler van de eerste helft aan de kant van Lyon, zag zijn schot in de korte hoek gepakt worden door El Maach.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Ajax. Een mooie aanval via Dest en Kühn werd door de rechtsback naast geschoten. Nog geen minuut later kreeg Lyon een enorme kans, maar El Maach bracht heel goed redding. Ajax maakte het zichzelf vaak onnodig lastig. Na slordig balverlies in de middencirkel schoot Rafia vanaf de middenlijn de bal over El Maach heen in het doel. Een schitterende treffer. Niet veel later nam diezelfde Rafia een vrije trap vanaf de zijkant, zoals Schöne tegen Real Madrid vorige week, maar dit keer ging de poging op de paal. Lyon bleef aandringen en Ajax kwam weer goed weg. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij ingeschoten, maar weer bracht El Maach goed redding. Toch werd ook Ajax zo nu en dan gevaarlijk. Invaller Ünüvar pakte de bal af na een goede tackle en probeerde het daarna zelf, maar zijn schotje ging net naast. Ajax drong wat meer aan en dat leverde een vrije trap op. Ünüvar legde de bal perfect neer in de zestien maar de bal werd vervolgens over gekopt. Ajax bleef aandringen en daardoor ontstond er veel ruimte voor Lyon. In een van de tegenaanvallen had Pintor het duel kunnen beslissen. Hij kapte terug naar zijn linkerbeen en schoot rakelings naast. Na een slippertje van El Maach werd Lyon heel gevaarlijk. De bal ging naast en Ajax bleef in leven. De ruimtes werden groter en groter achterin. Bij een counter haalde Van Gelderen een doorgebroken aanvaller onderuit en moest er van af met rood. Het leek over en uit voor Ajax, maar de Amsterdammers gaven niet op en een lange bal werd goed doorgetikt met de hak door Nunnely. Brobbey bleef heel rustig en schoof de bal onder de doelman door: 2-2! De verslagenheid was enorm bij de Fransen. Gescoord werd er niet meer en dus moesten penalty’s gaan beslissen wie er naar de kwartfinale zou gaan.

Wedstrijdverloop Olympique Lyon O19 – Ajax O19:
‘7. 0-1 Brobbey
’19. 1-1 Pintor
’55. 2-1 Rafia
’91. 2-2 Brobbey

Penalty’s:
1-0 Caqueret
X Dest (Lat)
X Kalulu (Redding El Maach)
1-1 Taylor
X Pintor (Over)
1-2 Brobbey
2-2 Da Silva
2-3 J. Timber
3-3 Thomas
X Nunnely (Redding)
4-3 Matam
4-4 Ünüvar
5-4 Bard
5-5 Botman
6-5 Oualembo

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Dest, J. Timber, Botman, Salah-Eddine; Llansana, Jensen, Ter Heide; Kühn, Brobbey, Nunnely.
Wissels: Reiziger, Taylor, Van Gelderen, Ünüvar, Hoogewerf, Musampa.